Sıcak Havaların Cep Yakmaması İçin 8 Öneri Sıcak Havaların Cep Yakmaması İçin 8 Öneri
  Özellikle parkın taş ile çevrili alanında bulunan çam ağaçlarına yapılan incelemeler sonucu suyun ulaşmadığını tespit ettiklerini belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Ekiplerimiz parkta özellikle etrafı taşlarla çevrilen çam ağaçlarının, su ulaşmadığı için kurumak üzere olduğunu tespit etti. Bunun üzerine yaptığımız değerlendirmede ağaçlara damlama sulama sistemini kurduk. Sistem kısa süre önce hayata geçmesine rağmen, çam ağaçları yeniden yeşillenmeye başladı” dedi.
HALKIMIZ SAHİP ÇIKMALI
Süreyya Parkı’nın Manisa’nın simgelerinden olduğunu ifade eden Başkan Ergün, damlama sulama sistemine halkında sahip çıkması gerektiğine dikkat çekti. Manisalıların özellikle hafta sonunu değerlendirdiği Süreyya Parkı’nda damlama sulama sistemine zarar verilmemesini isteyen Başkan Ergün, “Büyük emek harcanarak yapılan damlama sulama sistemi parkta bulunan çam ağaçları için büyük önem taşıyor” dedi.
TEMİZLİK ÇAĞRISI YAPTI
Çam ağaçlarına yapılan damlama sulama sisteminin yanı sıra parkın temizliği konusuna da dikkat çeken Çakır, “Hafta sonunu parkta değerlendiren vatandaşlarımızın çöplerini geride bırakmamalarını istiyoruz. Parkın her bölgesinde çöp konteynırları bulunuyor. Parkta bulunan ağaçlarının korunmasının yanında temizliği de önemli. Bu konuda da halkımızdan duyarlılık bekliyoruz” dedi.

İzmir haber

Editör: TE Bilişim