Ali Babacan, Halk Bankası’nın kaybettiği değeri açıkladı Ali Babacan, Halk Bankası’nın kaybettiği değeri açıkladı
TBMM Genel Kurulu'nda BDP'nin Nevruz'da güvenlik güçlerinin orantısız güç kullanmasıyla ilgili Meclis araştırma önergesinin öne alınması ve görüşülmesine ilişkin grup önerisi görüşüldü. BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, Anayasa'nın 34. maddesine göre izinsiz gösteri düzenlenebileceğini belirterek, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in 'bir ferman çıkararak' BDP'nin planladığı kutlamaları yasakladığını söyledi. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, AK Parti Kırıkkale Milletvekili ve eski Emniyet Genel Müdürü
Oğuz Kağan Köksal ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş'in Cizre Kaymakamlığı yaptıklarını belirten Kaplan, "Cizre'de yediğiniz ekmek gözünüze dizinize dursun. Bugün Cizre'ye silahlı saldırı yapıyorsunuz. Gazze değil, Cizre. Artık sizin anladığınız dil ne ise o dilde konuşmaya devam edeceğiz" dedi.
Öneri lehine konuşan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise, Ahmet Türk'e atılan yumrukla 'Türkiye'nin demokrasisinin morardığını' söyledi. Tanrıkulu, "Şiddete son vermek için gelin bu Meclis'i kullanalım. Çözümü başka yerlerde aramayın, dışarıda aramayın. Eğer yüreğiniz varsa sağa sola sızdırmadan özgürlüğü, adaleti, demokrasi, insan haklarını, eşitliği esas alan projelerinizi getirin, oturup konuşalım" diye konuştu.
Konuşmaların ardından BDP'nin grup önerisi oylanarak reddedildi. Bu arada ABD'de ayağından ameliyat olan TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'un oturumu yönetmek üzere Genel Kurul'a koltuk değnekleriyle geldiği gözlendi.

Editör: TE Bilişim