Müşterinin Türk Olduğu Farkedilince Ücret Farkı İstediler.. Müşterinin Türk Olduğu Farkedilince Ücret Farkı İstediler..
Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 167. yıldönümü kapsamında, Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü tarafından emniyetteki şubelerin tanıtıldığı bir stant açıldı. Emniyet hizmetlerinin anlatıldığı stantlara vatandaşlar ilgi gösterdi. Asayiş, olay yeri inceleme, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele, terörle mücadele, özel harekat ve trafik birimlerinin tanıtıldığı stantları gezen vatandaşlar bilgi ve tecrübelerini geliştirme fırsatı buldu.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin gözdesi olan Pascal isimli eğitimli köpek ise sergilediği gösteri ile beğenildi. Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından saklanan bir uyuşturucu maddeyi bulmayı başaran Pascal, yeteneği ile herkesin takdirini kazandı.  Stantlardaki bir başka ilgi çeken ise emniyet kemeri simülasyon aracı oldu. İlk olarak Emniyet Müdürü Yardımcıları Engin Dinç ve Kasım Korkut tarafından test edilen araca daha sonra Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli ile işadamı Hüseyin Şehitoğlu ve basın mensupları bindi.
Stant alanında ayrıca oyuncak helikopter gösterisi oldu. Toplumsal destekli polisler ise stant alanında bulunan çocukların ilgi odağı oldu. Panzerlerin üzerlerine binen çocukların tutumları ise renkli görüntüler oluşturdu.
Vali Balkanlıoğlu, stantları tek tek inceledikten sonra yaptığı açıklamada, polisin artık teknolojinin birçok nimetlerinden de faydalanarak suçla ve suçluyla mücadele ettiğini ifade etti. Polisin vatandaşların huzur ve sükunu için çabaladığını dile getiren Balkanlıoğlu, şöyle konuştu: "Haksız kazanç sağlayan ve 70 milyonun hakkını çalmak isteyen kişilerle polis mücadele ediyor. Huzurumuzu bozmaya çalışan, sağa sola bomba yerleştiren gençliğimizi zehirleyen, nesillerimizi yok eden uyuşturucu tacirlerine göz açtırmamak için çalışmalar yapılıyor. Polis bizim için var, bizim evladımız, bizim huzur ve sükunumuz için çalışıyor. Polis merkezleri sizlerin dert ortağı. Polisle işbirliği yapabilirsiniz. Çevreye karşı çevredeki insanlara karşı, insanlarımızın duyarlı olması, polisle işbirliği yapması çok önemli. İhbarcı, muhbir gibi sevimsiz gelen kelimeler belki bir faciayı önleyebilir. Bir neslin yok olmasına mani olabilir."Bu anlamda bütün vatandaşları duyarlı olmaya çağıran Balkanlıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Herkesi polisle işbirliği yapmaya davet ediyorum. Önümüzdeki dönemde emniyet kemeri uygulamamız olacak. Emniyet kemeri takılmadığını 5 kilometre hızla giden bir araçta insanlar nasıl kontrolünü kaybediyor hep birlikte gördük. İnsanlarımızın emniyet kemeri takması çok önemli. Bu vesile ile 10 Nisan Polis Haftasını kutluyorum."

Editör: TE Bilişim