Gaz alırken yakılan sigara can aldı Gaz alırken yakılan sigara can aldı
 Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Prof. Dr. Ömer Özkan başkanlığındaki ekip tarafından 21 Ocak’ta 20 yaşındaki Uğur Acar’a Türkiye'de ilk tam yüz nakli gerçekleştirilmiş ve Uşak'ta geçirdiği tren kazasında hayatını kaybeden 39 yaşındaki Ahmet Kaya'nın yüzü nakledilmişti. Türkiye'nin ilk tam yüz nakli ameliyatı ile tıp tarihine geçen Uğur Acar'a, 16 Ekim'de üç saat süren operasyonla estetik burun ve yara izi düzeltmesi (skar revizyonu) ameliyatı yapıldı.
21 Ocak'ta burun estetiği ve yara izi düzeltmesi ameliyatı geçiren 20 yaşındaki Uğur Acar, gençleşen yüzüyle görüntülendi. Yüz naklinden 253 gün sonra estetik yapılan Acar, kısa bir süre hastanede kaldıktan sonra taburcu edilerek yeni yüzü ile Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü binasındaki işinin başına döndü.
Türkiye'nin ilk yüz nakli ameliyatı yapılan Uğur Acar'ı, gençleşen yüzüyle yakın arkadaşları bile tanımakta zorlandı. Uğur Acar, yeni operasyonla kendisini çok daha iyi hissettiğini söyledi. Ömer Özkan'ın bu ameliyatın olacağını kendisine daha önce söylediğini belirten Acar, uzun süredir psikolojik olarak ta ameliyata hazırlandığını ve son haliyle çok mutlu olduğunu ifade etti.

İzmir Haberleri

Editör: TE Bilişim