16 Yaşındaki Kıza Fuhuş Yaptırıyorlardı 16 Yaşındaki Kıza Fuhuş Yaptırıyorlardı
1.Uluslar arası Didim Festivali açılışı renkli görüntülere sahne oldu. 15 ülkeden binin üzerinde dansçının katılımıyla yapılacak olan Dans Festivalinin açılışı kortej yürüyüşü ile başladı. Didim Belediyesi önünde başlayan yürüyüşe 15 ülkeden gelen dansçılar ellerinde kendi ülkelerinin bayraklarıyla en önde yer alırken arkalarında Romanya, Tayland ekipleri yer alırken Didim’den Gazi ve Atatürk İlköğretim Okullarının dans ekipleri, Didim Turizm Lisesi Halk Oyunları ekipleri ile Bodrum Dans Kulübü Halk oyunları ekipleri yer aldı. Cumhuriyet Caddesi istikametinden devam eden kortej Atatürk Bulvarı üzerinde devam etti ve Altınkum’da sona erdi.

Dans Festivali etkinlikleri kapsamında aynı gün saat 20:00’de D-Marin Didim Marina’da açılış dolayısıyla Dans gösterileri düzenlendi. Etkinliğe Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu ve eşi, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve eşi, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Sacit Akdağ ve eşi, Didim İlçe Emniyet Müdürü Uğur Çaylak ve eşi, Didim İlçe Jandarma Komutanı Tuncay Akgün ve eşi, Daire amirleri, İl Genel Meclis ve Belediye Meclis Üyeleri ile 1500’e yakın Didimli izledi.

Etkinliğin açılışında konuşan Belediye Başkanı Mümin Kamacı, 26 ülkeden dansçılar ağırladıklarını belirterek, “Bundan 15 yıl öncesine kadar küçük şirin bir tatil beldesi olan ilçemize önce D-Marin gibi bir tesis ardından da Uluslar arası bir Dans Festivaline sahne oluyor ve bu Festivalinin ilkini yapıyoruz. Didim bütün güzelliklere layık; biz bunu sizler için yapıyoruz. Katılımızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Kamacı Festivale katkı veren D-Marin Didim Marine Müdürü Can Polat’a, Bodrum Dans Kulübü yetkililerine ve destek veren sponsor firmaların temsilcilerine teşekkür plaketi verdi.

Ardından sahneye 26 ülkeden gelen dansçılar ellerinde kendi ülkelerinin bayrakları açılış dansını gerçekleştirdi. Sahneye daha sonra Bodrum Dans Kulübü Halk oyunları ekibi çıktı ve Ege yöresine ait oyunları sahneledi. Ardından Çiçek bahçesi anaokulu öğrencileri dans gösterisi yaptı. Daha sonra Bodrum Dans Kulübü üyeleri tarafından Michael Jackson’ın dansı ve taklidi yapıldı ve büyük beğeni topladı. Ardından Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri dans gösterisi sergiledi. Etkinlikte Tayland ekibinin danslar beğeni topladı. Taylandlı dansçıların dansın ardından Tai Boks’u sergilediler, ardından kendilerine has olan ve Keçi kılığında dansçılarında katıldığı dans gösterisi merakla izlendi. Keçi kılığındaki daha sonra minik öğrencilerine ve seyircilerin arasında girerek gösteriyi farklı bir eğlenceye çevirdi.



Editör: TE Bilişim