Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı
Yapılan seçimde aday gösterilen dekanlardan 7 tanesi kapalı oy, açık tasnif ile bu kurula seçildi. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektör Yardımcısı ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı sıfatıyla Prof. Dr. Tancan Uysal, Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.

Gündemde yer alan meslek sorunlarını tartıştıklarını belirten Prof. Dr. Tancan Uysal,” Uzun bir toplantının sonunda görev süresi dolan Diş Hekimliği Fakülteleri Dekanlar Konseyi’nin yönetim kurulunun seçimini gerçekleştirdik.

Yapılan seçimde aday gösterilen dekanlarımızdan 7 tanesi kapalı oy, açık tasnif ile bu kurula seçildiler. Seçim sonucunda Atatürk, Bezmialem Vakıf, Gazi, İzmir Katip Çelebi, Konya Necmettin Erbakan, Rize Recep Tayyip Erdoğan ve Selçuk Üniversiteleri Diş Hekimliği Fakültesi Dekanları yönetim kuruluna seçildiler.

Bu süreçte şahsıma da teveccüh gösteren ve seçilmemi sağlayan tüm dekanlarımıza sonsuz teşekkür ederim. Toplantımız belirlenen süreden daha uzun sürdü ki buda ne kadar fazla sorunumuz olduğunun bir göstergesi oldu” dedi.

“DEDAD’NİN GENEL KURULUNU YAPTIK”

2 Mayıs tarihinde Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ev sahipliğinde Sivas’ta, Türkiye Diş Hekimliği Fakülteleri Dekanlar Konseyi’nin 9. Toplantısını gerçekleştirdiklerini ifade eden İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tancan Uysal, ”Sunumu takiben yaklaşık bir yıl önce kurmuş olduğumuz, gelecekte diş hekimliği fakültelerinin açılması ve eğitime devam etmesi için fiziki ve eğitim standartlarını belirleyecek, bağımsız bir akreditasyon kuruluşu halini almasını planladığımız ve benim de yönetiminde yer aldığım Diş Hekimliği Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (DEDAD)’nin genel kurulunu yapıp, dernekler kanununda yapılan bazı değişiklikleri yansıtmak amacıyla tüzüğümüzde değişiklikler yaptık.

Daha sonra ben yönetimi temsilen, yeni seçilen yada bu konuda ayrıntılı bilgisi olmayan dekanlarımız için derneğin genel bilgilendirmesini ve bu zamana kadar gelinen süreçte yapılanları anlattım” diye konuştu.

“YARINDAN TEZİ YOK ARTIK ÇALIŞMA ZAMANI”

Toplantı sonrası seçimin ardından iş yapmadan duramadıklarını açıklayan Prof Dr. Uysal, ”Dekanlar konseyinin seçilen yönetim kurulu olarak bir araya geldik ve mevzuat gereği başkan, başkan yardımcısı ve genel sekreterimizi seçtik. Ankara’da merkezi konumu göz önüne alınarak başkanlığa Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Gökay; Başkan Yardımcılığına İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı sıfatıyla ben ve genel sekreterliğe de Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Ertaş uygun görüldüler. Yurt ancak bir uçtan bir uca bu kadar yönetimde temsil edilebilirdi. Yönetim kurulu olarak gelecek süreçte neler yapabileceğimizi konuştuk ve bazı planlamalar yaptık. Böylece artık üstümüze bir sorumluluk daha almış olduk.

Belirli dönemlerde de kaleme aldığım yazılarımda şikayet ettiğim, serzenişlerde bulunduğum mesleğimizin önündeki engelleri kaldırabilmek, sadece sağlık hizmetinden ibaret olmayan fakültelerimizin eğitim kalitesinin arttırılması ve akademik alt yapılarının geliştirilmesi adına; elimizden gelen tüm gayreti göstermek vizyonuyla biz bu göreve gelmiş olduk. Sadece döner sermaye gelirleri üzerinden fakülteyi idare ve idame etmenin ne kadar zor olduğu bilinciyle sıkıntılarımızı en yakın zamanda ilgili devlet büyüklerimize iletecek, gelişmeleri de tüm kamuoyuyla paylaşacağız.

Şahsen inandıklarım ve prensiplerim nispetinde talip olunmaz, makam, görev verilir mantığıyla; bizlere uygun görülen bu sorumlulukların üzerimizde büyük vebalinin olacağının bilincindeyim. Artık şikayet etmekten, kendi kendimize konuşup bir çözüm bulamadığımız geçmiş süreçten ziyade Diş Hekimliği Fakültelerinin karşılaştıkları tüm problemlerinin analizini yaparak çözüm yollarının bulunması için ilgililere ulaşıp iyileştirmeler yapmak amacıyla tüm gayretimizi göstereceğiz.

Ümit ediyorum ki, bizim, fakültelerimizin bugün yaşadığı tüm sıkıntıları gelecek nesil idarecilerimiz yaşamazlar ve daha, çok daha iyiye gitmek için her fakültenin bireysel farklılıklarını öne çıkararak eğitim ve akademik standartları çok yukarıya taşırlar.

Dolayısıyla bize de iyi bir geleceğin alt yapısını kurmak düşüyor. Yarından tezi yok artık çalışma zamanıdır” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilişim