Lunaparkta kaza: 11 yaralı Lunaparkta kaza: 11 yaralı
 Vali Hüseyin Avni Coş, eski baraj olarak bilinen DSİ 6. Bölge Müdürlüğü kontrolündeki Seyhan Regülatörü'ne bağlı kanaldan Aşağı Seyhan Ovası’nda bulunan tarım arazilerine su verilmesi nedeniyle düzenlenen törene katıldı. Bölgedeki tarım arazilerine 50 yıl sonra ilk kez 1 ay önceden su verilmesi nedeniyle törende bir koyun kurbanlık olarak kesilmek istendi. Kasap eline aldığı bıçakla koyunu kesmeye hazırlanırken, Vali Coş kasabın koyunu kesmesine izin vermedi. Bunun üzerine koyun görevliler tarafından bulunduğu yerden kaldırıldı. Daha sonra Vali Coş, butona basarak sulama kanalından tarım arazilerine ulaşacak suyun kapaklarını açtı. 
Sulama kanalına bu sene önceki yıllara göre 1 ay daha erken su verildiğini belirten Coş, DSİ 6. Bölge Müdürü Nevzat Aksu'nun bu konuda önemli çabası olduğunu söyledi. Suyun bir ay erken verilmesinin tarım üretiminde olumlu katkılar sağlayacağını vurgulayan Vali Coş, "Verilen suyun Adana ve çiftçilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.
DSİ 6. Bölge Müdürü Nevzat Aksu ise, barajlardaki doluluk oranının yüksek seviyede olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
"İnşallah bu sezon gerek içme ve gerekse sulama suyunda fazla bir sıkıntı yaşamayacağız. Mart ve Nisan aylarında alacağımız yağışlarla birlikte kuraklık tehlikesi bulunmuyor. Hedefimiz buradan saniyede 40 metreküp su vermek. Üreticilerimize hayırlı olmasını diliyoruz."

İzmir haber

Editör: TE Bilişim