İZKİTAP Fest’e hafta sonu yoğun ilgi İZKİTAP Fest’e hafta sonu yoğun ilgi
Bölgenin en büyük sanayi kuruluşlarının başında gelen Merinos Mobilya’nın önceki gün yatakhane bölümünde elektrik kontağından dolayı çıkan yangın büyük bir korkuya neden olmuştu. Sabah erken saatlerde başlayan ve kısa sürede büyüyen yangına Torbalı İtfaiyesi, Menderes İtfaiyesi, Selçuk, Bayındır ve İzmir itfaiyelerinin dışında Belediye araçları da olmak üzere toplam 40 araçla müdahale edilmişti. Yatak üretim bölümünde çıkan yangının diğer bölümlere de sıçraması için büyük çaba gösteren itfaiye ekiplerine Orman Müdürlüğüne bağlı 2 helikopterde havadan destek vermişti. Yaklaşık 2 buçuk saat süren çalışmaların ardından söndürülen yangının ardından ortaya ürpertici görüntüler çıktı.
Yangından dolayı tamamen kül olan ve kullanılamaz duruma gelen yatak üretim bölümünde çalışan 49 işçiye, Merinos fabrika yetkilileri sahip çıktı. Yatakhane üretim bölümünde çalışan 49 işçinin mağdur duruma düşmemesi için fabrikanın diğer bölümlerinde geçici bir süreliğine çalışmalarına karar verildiği bildirildi. 49 işçiye ekmek kapısı olan Merinos Fabrikası yatakhane bölümünde çıkan yangının olumsuz etkilerinin çalışanlara yansıtılmaması, çalışanlar tarafından sevinçle karşılandı.
Bu arada, Merinos Mobilya Fabrikası yetkililerinden alınan bilgiye göre, kısa sürede yeni makineler alınarak üretime kalındığı yerden devam edilecek.

Editör: TE Bilişim