‘‘Bayındır Çiçekçiliğin Marka Şehri’

Bakan Binali Yıldırım protokolle birlikte mehteran takımı eşliğinde tören alanına kadar Bayındır’lıların yoğun sevgi gösterileri altında yürüdü.Açılış törenine Bakan Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım,Milletvekili Nesrin Ulema,Aydın Şengül,Hamza Dağ,İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç,İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, İstanbul Ağaç A.Ş Genel Müdürü Eyyüp Karahan, Belediye Başkanları ve Sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.




Bayındır Çiçek Festivali açılış töreninde konuşan Belediye Başkanımız Mehmet Kertiş; Geçmişi osmanlı saray ve medreselerine çiçek gönderen Bayındır artık Türkiye’de çiçekçilik denilince akla ilk gelen şehir konumuna gelmiştir. Çiçekçilikte Büyükşehirlerimizin destekleri ile 8 milyon , toplamda 14 milyon’luk satış  gerçekleştirdik. İzmir Büyük Şehir Belediyesi de 4 milyon liralık sözleşmeleri ile katkıda bulunmaktadırlar. Türkiye yer örtücü çiçek ihtiyacının %60’ı Bayındır karşılanmaktadır. Çiçekçliğimizi dünyaya açmak içinde var gücümüzle çalışıyoruz. Bayındır’da tarihi eserlerimizin canlandırılması konusunda başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay’ın verdikleri destekten dolayı halkım ve şahsım adına teşekkür ederim. Bugün butik otel olarak hizmet verecek olan Eski Hükümet Konağımızın açılışından dolayı gururluyuz. Sokak sağlıklaştırma projelerimiz,alt yapı  ve Bayındır’ı çiçekçilik dışında marka yapacak olan termal turizm alanında çalışmalarımız, Çiçekçilik organize sanayi bölgemizin açılması konusunda çalışmalarımız aralıksız olarak devam etmektedir.

Bayındır Festivalle Çiçek Açtı Bayındır Festivalle Çiçek Açtı


‘‘Bayındır’a Desteklerimiz Devam Edecek’’



İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç,Bayındır’ın çiçekçilik merkezi durumuna geldiğini, bu başarıya ulaşmasında yerel yönetim ve çalışkan halkının gayretleri ile bu duruma gelmiştir. Çiçekçilik organize bölgesinin kurulmasında ve restorasyon projelerinin gerçekleşmesi konusundaki desteklerimiz devam edecektir.



 ‘‘Bayındır’a Çiçekçilikte ve Termal Turizm  Alanında Daha İleriye Gidecek’’



Efeler diyarı ve çalışkan insanlar şehri Bayındır’da bulunmaktan bir kez daha mutluluk duyuyorum. Bayındır Türkiye’de çiçekçiliğin başkenti ve markası olmuştur. Türkiye yer örtücü çiçek ihtiyacının %60’ını karşılamaktadır, Bayındır’ın çiçekçilikte marka durumuna geldiğinin en büyük ispatıdır. Bayındır’ı çiçekçilikte daha ileriye götürecek olan çiçekçilik organize bölgesinin kurulması için konunun takipçisi olacağım. Ege’nin kurtuluş projesi olan EXPO bölgemize çok büyük katkıları olacak,adeta yeniden şahlandıracaktır.Expo’nun İzmir’de gerçekleştiğinde etkileri Bayındır’a kadar uzanacaktır.Çiçeğin Kenti Bayındır’ın termal sularının kalitesini duydum.Bayındır’da termal turizm’in gelişmesi için konunun takipçisi olacağım.



 Festival açılış kurdelesinin kesilmesi sonrası standları gezen Bakan Binali Yıldırım’a halkımız tarafından yoğun ilgi gösterildi.İkinci açılış ise Altıneller El Sanatları sokağının açılışı Bakan Binali Yıldırım tarafından yapıldı.Cam İşçiliği,Oymacılık,Bakır ve bir çok el sanatı ürünleri Altıneller el sanatları sokağında sergilendi.

Editör: TE Bilişim