Korkunç olayı polis zile basınca öğrendiler Korkunç olayı polis zile basınca öğrendiler
Bu oyunlar, tarihin 22. Kış Olimpiyatları olacak. Rusya da ilk kez bir Kış Olimpiyatına ev sahipliği yapacak. Daha önce Sovyetler Birliği döneminde Moskova’da 1980 Yaz Olimpiyatları düzenlenmişti.
Türkiye’nin 3 dalda 6 sporcuyla temsil edileceği oyunların açılış programında Başbakan Erdoğan da yer alacak.

SOÇİ’DE TÜRK DAMGASI

Rusya’nın ev sahipliğinde Soçi’de yapılacak 22. Kış Olimpiyatları’na Türk firmaları imza attı. Rus müteahhitlerin 3.5 yılda bitiremedikleri olimpiyat projesinde davet üzerine Türk iş adamları devreye girdi ve tesisleri kısa sürede tamamladı. Türk firmaları, olimpiyatlar için 5’i 5 yıldızlı 12 otel, konutlar, alışveriş merkezleri ile binlerce gazeteciyi ağırlayacak medya merkezi inşa etti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de, Türk firmaları başarısından dolayı tebrik etti.

KIŞ OLİMPİYATLARININ TARİHİ

Kış Olimpiyatları, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (UOK) tarafından organize edilen ve 4 yılda bir önceden seçilen bir şehirde yapılan spor oyunları organizasyonudur. Yaz Olimpiyatları’nda kar ve buz sporu yarışmaları düzenlemenin imkansız olması dolayısıyla Kış Olimpiyatları da düzenlenmeye başladı. İlki 1924’te Fransa’nın Chamonix bölgesinde gerçekleştirilen Kış Olimpiyatları, Yaz Olimpiyatları gibi dört yılda bir yapılıyor.

Editör: TE Bilişim