İşçileri taşıyan kamyonette can pazarı İşçileri taşıyan kamyonette can pazarı
 SASKİ Sakarya’nın su ihtiyacını büyük oranda karşılayacak olan deprem güvenlikli 4. İsale Hattını devreye sokuyor. SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, çelik boruların siparişinin verildiğini belirterek bayram sonrası montaja başlanacağını ifade etti.
1 yılda tamamlanması öngörülen projede toplam 9 kilometrelik bir hat çekeceklerini belirten Keleş, “Bu çalışma ile birlikte isale hatları konusunda noktayı koyuyoruz. Çelik olan isale hatlarımız depreme karşı dayanıklı olacak. Proje toplamda 14 milyon 747 bin TL’lik bu yatırım kapsamında bin 600 milimetre çapında, 10 bin 806 metre uzunluğunda isale hattı döşenecek. Ayrıca 453 metrelik tünel ve sanat yapıları inşa edilecek” dedi.
Boruların döşenmeye Esentepe ve şehir içinde ki iki farklı bölgeden döşenmeye başlayacağını vurgulayan Keleş, “4. İsale Hattımız ile Sakarya 50 yıl boyunca su sıkıntısı çekmeyecek. Bu yaptığımız geleceğe yönelik çok önemli bir yatırımdır. İşin kanuni teslim süresi 1 yıl. Ancak biz bunun daha erken bitirileceğini bekliyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim