12 milyon lira heyecanı 12 milyon lira heyecanı
Geçirdiği helikopter kazasında hayatını kaybeden eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu anısına Sivas Belediyesi, Sivas Valiliği, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Gençlik Spor Bakanlığı, Gençlik Spor Bölge Müdürlüğü, Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla düzenlenen 4. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Bisiklet Tur’unun startı Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi önünde Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok tarafından verildi. 11 yabancı ve 17 Türk olmak üzere toplam 28 takımın katıldığı yarışlarda toplam 160 sporcu mücadele edecek.

Turun birinci gününde Kriteryum yarışı düzenlendi. Yarışmanın birinci turunda sporcular kaza geçirirken 3 sporcu yarış dışı kaldı. 14 turluk Kriteryum yarışını Konya Özel İdaresporlu Vedat Koç kazanırken, ikinciliği Konya Turku Şekersporlu Enes Talha Ay, üçüncülüğü ise Sivas 4 Eylül Belediyesporlu Cebrail Şeker kazandı. Ayrıca birinci gün yarışlarında Genel Klasman Lideri ve en iyi sprinteri olan Vedat Koç Sarı ve Mavi mayo giymeye hak kazanırken Makedonya’dan yarışlara katılan Minko Donkovski en iyi yokuşçu olarak kırmızı mayo giymeye hak kazandı.

Yarışmada dereceye girenlere madalyalarını Belediye Başkan Yardımcıları Hayri Köse, Mehmet Avcı ve Cafer Çongar takarken mayoları ise Vali Vekili Veysel Çiftçi, Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok ve Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu giydirdi. 4. gün sürecek olan 4. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Bisiklet Tur’u yarın yapılacak Hafik Yol Yarışıyla devam edecek.




Editör: TE Bilişim