Pet şişeler sokak hayvanlarına mama oluyor Pet şişeler sokak hayvanlarına mama oluyor
Genellikli Kapadokya ve İstanbul’u ziyaret eden Japon vatandaşlarına, ülkede tatil yapılabilecek farklı yerler göstermek amacıyla Japon devlet televizyonu NHK Türkiye’de belgesel çekti.

“Nana Eikura’nın Türkiye Gezisi” ile "Nana ile 1500 km" adıyla yayınlanan program, geçtiğimiz hafta seyirciyle buluştu. İki bölüm olarak yayınlanan gezi programında Türkiye'den sadece altı bölge gösterildiği bilgisini veren Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, "Her bölümde üç bölge yer aldı. Ülkenin en yüksek reytingli kanallarından NHK, Japon turistlere gidilebilecek yeni alternatifleri sundu" dedi.

FİNALDE GÖSTERİLDİ
Son yıllarda Kapadokya'nın yanı sıra Japon turistlerin sıklıkla tercih ettiği İstanbul'un da belgeselde yer aldığı bilgisini veren Başkan Tütüncüoğlu, Çeşme'nin iki bölümlük belgeselin ilk bölümünün finalinde gösterildiğini vurguladı.

Özellikle kusursuz plajı ve zengin termal kaynaklarıyla Ilıca, doğal ve tarihi güzellikleriyle de Ildırı bölgelerinin büyük ilgi çektiğini açıklayan Tütüncüoğlu, "İki gün süren çekimlerle oluşturulan belgeselde Çeşme'nin yüksek noktalarından çekilen genel görüntülerine de sıklıkla yer verip uzun kumsallarımızda yürümenin sağladığı sakinleştirici etki ve keyiften de bahsettiler. Çeşme'nin kültürü ve yemeklerinin de fazlasıyla yer aldığı programda Çeşme'nin tanıtımı yapıldı" diye konuştu.

5 MİLYON KİŞİ İZLEDİ
Programın amacının 9 bin kilometre uzaktan gelen Japon turistlerin sadece Kapadokya ve İstanbul’u değil, Türkiye’de gezilebilecek diğer zenginlikler konusunda da bilgilendirmek olduğunu hatırlatan Tütüncüoğlu, “Japonya’dan Kapadokya’ya her yıl yaklaşık 70 bin turist geliyor. Neredeyse tamamı, uçak ilk İstanbul’a indiği için önce burayı, sonra da Kapadokya’yı gezip, ülkelerine geri dönüyor. Programı üstlenen kişiler, Türkiye’de turizm açısından yüksek standartları taşıyan bölgeleri incelemiş, Çeşme’yi de uygun buldular ve belgesel çekimi gerçekleştirdiler. Kanalın o yayın kuşağında minimum izleyici sayısının 3 milyon civarında olduğu açıklandı. Bizim programı NHK'nin Japonya dışı yayınları hesaba katılmadan yaklaşık 5 milyon kişinin izlediği belirtildi. Japonya dışı yayınların eklenmesi ve programın tekrarlarıyla birlikte izleyici sayısının 10 milyonu bulması bekleniyor” dedi.
Editör: TE Bilişim