Akrep ve yılan ısırıklarına dikkat ! Akrep ve yılan ısırıklarına dikkat !
Bilgi Anadolu Lisesi tarafından bu yıl 3.'sü düzenlenecek olan biyoloji yarışması 28 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek. İlköğretim 7-8 sınıf öğrencilerinin katılacağı yarışmalarda, fen ve teknoloji 6-7-8. sınıf biyoloji konularıyla ilgili sorular sorulacak.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan, Bilgi Anadolu Lisesi Müdürü Cihan Can, "Bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğimiz ilköğretim öğrencileri biyoloji bilgi yarışmasının amacı, öğrencilerin fen bilimlerine duydukları ilgiyi uyandırmak, onları toplumda bilimsel okur- yazar düzeyine ulaştırmak, analiz, sentez ve değerlendirme yapabilen bireylerin yetiştirilmesine katkı sağlamak. Fen konuları ile sosyal konular arasında ilişki kurmalarını sağlamak, fen konularını kişisel düzeyde yararlı hale getirmek. Fen konuları
ve teknoloji arasındaki ilişkiyi kavratmak, ulusal ve uluslar arası biyoloji olimpiyatlarına hazırlamak, biyoloji alanında projeler hazırlamak gibi çeşitli amaçlar doğrultusunda Bilgi Biyoloji Kulübü olarak ilköğretim öğrencileri arasında Biyoloji Bilgi Yarışması yapmaktayız" dedi.
Yarışmada birinci olan öğrenciye diz üstü bilgisayar, plaket, biyoloji atlası, 2.'ye dijital fotoğraf makinesi, plaket ve biyoloji atlası, 3.'ye dijital fotoğraf makinesi ve biyoloji atlası, 4 ve 5.'i olan yarışmacılara ise Biyoloji Atlası verilecek.

Editör: TE Bilişim