Karısından dayak yedi Karısından dayak yedi
Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün kültür yayınları arasına dahil edilen ‘Gecenin İçinden, Güneşin Doğuşu; Nemrut Dağı’ isimli kitapta, Adıyaman kültürü yer alıyor. Şairin diliyle kafiyeleşen ve bir bir dizelere dökülerek şiirleşen eser 83 sayfadan oluşuyor. Her sayfasında buram buram Adıyaman kültürünün koktuğu eserin kapağında; Nemrut Dağı ve dağın zirvesini anlamlandıran dev figürler yer alıyor.

Gazeteci, Şair ve Yazar Kerim Baydak’ın kaleme aldığı, Grafikçi Yüksel Taştı’nın grafik ve tasarımını özenle yaptığı kitapta, 59 adet nükteli şiire yer veriliyor. Şair tarafından uzun bir emeğin sonucunda hazırlanan kitaptan 2 bin 500 adet bastıran belediye, böylelikle kültür hizmetlerini daha da zenginleştirdi.

Kültür hizmetlerine önem verdiklerini dile getiren Belediye Başkanı Necip Büyükaslan; şöyle konuştu: “Bir roman, bir hikaye, iki şiir ve bir biyografi kitabı bulunan Kerim Baydak’ın özellikle Adıyaman ile ilgili yeni şiir kitabı çalışmaları olduğunu öğrenince; okurlarla buluşturmak istedik. Şiirlerdeki toplumsal açıklık, yalınlık ve halkça söyleyişlerin çokluğu, ilimizin tarihi ve kültürel dokusu gibi muhtelif değerlerin dile getirilmesi ve herkesin anlayacağı tarzda olması çok güzel. Dünyanın sekizinci harikası olarak kabul görmüş, tarihi doku, mistik ve egzotik havası ile insanların ilgisini çeken Nemrut Dağı’nı, tarihi açık müzeyi ve güneşin doğuşunu görmek, izlemek için, tüm dünya akın etmektedir. Böyle bir güzelliğe ve özelliğe sahip olmamızın yanında, çeşitli tarihi, turistik, inanç boyutunda sahip olduğumuz değerleri yansıtacak bir çalışmada toplanmış olması daha da güzel olmuş. Tarihi ve kültürel değerlerin kaybolmaması için, geçmişle bugün arasında köprü vazifesi gören ve eli kalem tutan herkesi canı gönülden desteklemek sevdası ve kararlılığı içerisindeyiz.”

Editör: TE Bilişim