Deniz tutkunları bu fuarda buluşacak Deniz tutkunları bu fuarda buluşacak

Dün gece İzmir Adnan Menderes Havalimanına iniş yapan Anadolu Jet Havayollarına ait ve saat 24:20’de istanbuldan kalkan uçak yolcuları dehşet anlarını yaşadı. Kabin görevlisi iniş esnasında kemerlerinizi bağlayın uyarısına kulak asmayan bir yolcu ile tekrar iletişime geçti. Yolcuya lütfen kemerinizi takınız inişe geçiyoruz dedi. Yolcu ise neden ısrar ediyorsun sanki uçağı mı patlatacağız şeklinde çıkışında kabin memuru beyefendi bu söyledikleriniz ihbar olarak kabul edilir ve sivil havacılık kuralları gereği bomba prosedürünü işletmemiz gerekir. Eğer ısrar ederseniz pilota haber vereceğim demesi üzerine sahış yine aynı cümleleri kullandı.

Bunun üzerine havalimanına inen uçak bir anda pistin en sonuna çekildi. Yolculardan Hasan Usta olayı anlamak için kabin görevlisine neden burad bekletildiklerini sordu. Kabin görevlisi önce peronlarda yer olmadığını ieltsede israr üzerine uçakta bomba ihbarı yapıldığını ve polisin beklendiğini iletti.

Yolcular yarım saat uçağın içerisinde bekledikten sonra polis olaya sebep olan kişiyi uçaktan indirdi. Ancak bununlada kalamadı. Yolcular beklemeye devam etti. Polisler tekrar uçağa gelerek şahsın arkadaşını da götürdü.

Yolcular biraz daha bekletildikten sonra prosedür olduğunu söyledikleri sivil havcılık kanunu gereği dış hatlardan içeriye sokularak tek tek arandı. Daha sonra yeniden otobüse bindirilen yolcular uçağın ve bagajların aranması ile yaklaşık 4 saat sonra evlerine gönderildi.

Bir çok yolcunun olaylara ciddi tepki gösterdiği görüntüler haberimizde...

Editör: Ersin USTA