Bornova Belediyesi bez torbada da örnek Bornova Belediyesi bez torbada da örnek
 Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Karayolları'nın ağaçlı yol olarak tanımlanan alanda bulunan arazisiyle ilgili yapılan imar değişikliğinin ve özelleştirilmenin iptal edilmesiyle ilgili Danıştay'a yaptıkları itirazın kabul edildiğini yaptığı basın toplantısıyla açıkladı. 

Kamuoyunda "Ağaçlıyol" olarak tanımlanan alanda yer alan Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün bulunduğu yerin, Özelleştirilme İdaresi Başkanlığı'na devredilerek yapılan imar planı değişikliğiyle özelleştirilmesi kararını iptal etmeye çalıştıklarını vurgulayan Sındır, "Bu alan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından plan tadilatına maruz kalıyor.

Toplam alan metrekaresinin 2 katı kadar inşaat hakkı doğuran ve 10 kata kadar yüksekliğe izin verilen önemli bir plan değişikliğine gidildi. Yani, önemli bir rant alanına dönüştürülüyor" diye konuştu.


"KÜLTÜRPARK ALANINDAN DAHA BÜYÜK"

Alanın Kültürpark fuar alanından daha büyük olduğunu belirten Sındır, "Özelleştirme idaresine devredilen bu alan, Özelleştirme İdaresi tarafından, kendi kanunundan aldığı yetkiyle üzerinde değişiklik yapılması yoluna gidildi. Kültür Park'tan daha büyük bir alan olarak tanımlanmış, kentin yeşil alan ihtiyacını karşılayacak önemli bir alan.

Ancak, üzerinde hali hazırda var olan resmi kurumlardan dolayı resmi tesis alanı olarak görülüyor. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, burayı daha iyi bir fiyata satabilmek için, üzerinde bu şekilde bir imar değişikliğine gidildi.

Bornova Belediyesi olarak, önce Özelleştirme İdaresi Başkanlığına itirazımızı yaptık. Özelleştirme İdaresi tarafından bir kaç kez revizyona uğratıldı. Biz planının tümüne itiraz yaptık. Kabul edilmeyince, yargı yolu açıldı. Sonra da Danıştay nezdinde planın iptali için dava açtık" dedi.

Aynı zamanda Karayolları Şube Müdürlüğü arazisinin plan değişikliği ve özelleştirilmesine de itiraz ettiklerini söyleyen Sındır, "Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Karayolları Şube Müdürlüğü arazilerinin plan değişikliği ve özelleştirmesine itiraz ettik. Yürütmeyi durdurma istemli itiraz ettik.

İtirazın ardından, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından ihaleye çıkıldı. İhaleye çıkıldığını gördüğümüzde, yürütmeyi durdurma isteğimizi yeniden bir yazıyla Danıştay'a ve ilgili idareye ivedi olarak gönderdik.

Sonuç olarak UYAP'ın internet sitesinde yürütmeyi durdurma isteğimizin kabul edildiğini gördük. Şu anda bu alan üzerinde, Danıştay 6. Daire başkanlığı nezdinde keşif ve bilirkişi incelemesine kadar yürütmeyi durdurma kararı alınmış durumda. Yargı aracılığıyla eski plan şekline gelmesini diliyoruz" dedi.

Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün Laka köyü üzerinde Bornova Hizmet alanı olarak tanımlananan başka bir yere taşınması istenildiğinin bilgisini veren Sındır, "Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün yer değiştirmesi sonucunda, şiddetle ihtiyaç duyduğumuz nefes alabileceğimiz yeşil alandan mahrum kalacağız. Burası konut, ticaret rant alanına çevrilecek" dedi.

Editör: TE Bilişim