Lüks araçların yarışı ölümle noktalandı Lüks araçların yarışı ölümle noktalandı
 Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Kocaeli Şubesi’nin açılışının ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun AK Parti il yöneticilerine Sekapark'daki Özsar Restoran'da verdiği iftar yemeğine katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Türkiye'de huzur olduğunu ifade ederek, "Türkiye'de huzur var, yani Osmanlı, Selçuklu medeniyetini, o anlayışı devam ettiren bu coğrafyada huzur var. Ve şimdi bu huzuru görenler evet Türkiye'yi bugün model alıyor ve gerçekten de Türk modeline bugün insanlığın ihtiyacı var" dedi.
Suriye'de yaşanan huzursuzluk ortamından nemalanan ülkeler olduğunu belirten Erdem, "Bugün işte birileri Suriye'yi konuşuyor, özellikle muhalefet. Hani sizin dış politikanız şöyleydi, böyleydi niye Suriye ile bu noktaya geldik? Olacaklar olur, yani Suriye'deki olayları biz seyredemeyiz. Huzur sağlayacağız diye orada insanlara yapılan zulmü seyredemeyiz. Nerde bir zulüm varsa biz o zulmün karşısında yerimizi alırız. Yalnız Suriye'de değil, bakın bugün Uzak Doğu’da Arakan Müslümanları da bir zulümle karşı karşıya. Biz ona seyirci kalamayız, oraya karşı da insanlık görevimiz var, o görevi yapmak durumundayız. Geldiğimizde Yunanistan’la da sorunumuz vardı, Kıbrıs’la da, Irak’la da, İran’la da, Suriye’yle de, hatta Azerbaycan, Ermenistan, Rusya herkesle sorunumuz vardı. Ama şimdi sorunlu olduğumuz bölge bir Suriye'dir. İnanıyorum ki Suriye'de de yakın zamanda bu bölge de huzura kavuşacak. Huzura kavuşur da bırakılmıyor. Çünkü huzursuzluktan, gözyaşından, zulümden nemalanan hala dünyada ülkeler var, sebebi bu. Yoksa oradaki zulüm yapanlara dünyada destek verilmemiş olsa, Suriye'deki zulüm bu kadar uzamaz" diye konuştu.
Türkiye'de sağlanan huzurun bütün coğrafyaya huzur vereceğini söyleyen Erdem, "Bakın sıkıntılı bir bölgede, sıkıntılı bir coğrafyada huzur içerisinde iftarımızı yapıyoruz. Terör diye bir başımızın belası var. İşte Suriye'yi rahat bırakmayanlar, aynı şekilde Türkiye'de rahat olmasın diye mücadele edenler var. Herkes kendine yakışanı yapar ama biz Allah'ın izni ile halkımıza güveniyoruz. Hakkari'ye de, Şırnak’a da, Diyarbakır'a da, Kocaeli'ne de güveniyoruz. Biz Allah'ın izniyle bu teröründe üstesinden geleceğiz. Türkiye'de sağlanan huzur yalnız Türkiye'ye değil, kendi bulunduğu coğrafyada herkese huzur verecektir. AK Parti iktidara gelir gelmez Türkiye'nin dış politikası değişti. İlk yaptığımız işlerden bir tanesi; nerede yer aldık, medeniyetler çatışmasında değil, medeniyetler ittifakında yer aldık" dedi.
Amerikalı bir yazarın Türkiye'de nasıl huzur bulduğunu da anlatan Erdem, "Amerikalı Türk dostu bir yazar şunu söylüyor; ‘Ben Avrupa'da huzur duymadım. Çünkü Avrupa tek tipçi, fabrikasyon. Bir Türkiye Amerika'ya daha çok benziyor, daha geniş bir hoşgörü var. İnsanlar birbirlerine yardım etmek için adeta vesile arıyor. Dolayısıyla bu özellikleriyle ben Amerikalı olmama rağmen din olarak da, medeniyet olarak da Türkiye'ye yakın olmamakla beraber ben Türkiye'de huzur buldum ama Avrupa'da aynı huzuru bulamadım’ diye ifade ediyor" diye konuştu.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim