İşte Ak Parti'nin A Takımı İşte Ak Parti'nin A Takımı
  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenerek, “CHP Genel Başkanı, hemşehrisi olan o milletvekilinden daha farklı bir zihniyete sahip değil, bunu biliniz. Çünkü gizli ajandası var. O gizli ajandasını asla açamaz. İsrail'e sözcülük yapan, Fransa'ya avukatlık yapan, daha dün Suriye'de üniversite bombalayıp 49 genci alçakça katleden Baas Partisi'ne, Beşar Esed'e muhabbet besleyen bir CHP Genel Başkanı, işte o malum milletvekilinden farklı bir yerde değildir” dedi. 
Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katılarak bir konuşma yaptı. Konuşmasının bir bölümünde BDP ve CHP'ye yüklenen Başbakan Erdoğan, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak’ın dün TBMM'deki grup toplantısında yaptığı konuşmayı eleştirdi. Erdoğan, "Bakın BDP dün bir kez daha Paris'te yaşanan olaylardan hükümeti sorumlu tutmak gibi kışkırtıcı bir tavrın içine girdi" diyerek, "Bunlar ucuz siyaset örnekleridir. Çirkin siyaset örnekleridir. Bunlar Fransa'ya soru soracak cesareti olmayanların kendi efendilerine, kendi örgütlerine soru soracak cesareti bulunmayanların kof kabadayılık gösterileridir. Biz bunları yutmayız, milletimiz de bunları yutmaz" şeklinde konuştu.

"KILIÇDAROĞLU'NUN GİZLİ AJANDASI VAR"
Başbakan Erdoğan, CHP'ye ise Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün üzerinden yüklendi. Aygün'ün Paris'te PKK'lıların evine taziye ziyaretine gitmesinin ardından şimdi de "Ege'de Rumlara etnik temizlik yapıldı" dediğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun ise gizli bir ajandası olduğu için buna ses çıkaramadığını söyledi. Erdoğan, Hüseyin Aygün ile ilgili olarak şunları söyledi:
"Onun da kendi genel başkanına söz söyleyecek cesareti yok. Kendi partisindeki milletvekili arkadaşlarına söz söyleyecek cesareti yok. Bizim üzerimizden prim yapma gayreti içerisinde. Şimdi ben çok merak ediyorum, hani bu CHP Atatürk'ün partisiydi? Hani bu CHP Cumhuriyet'ten bile eski bir partiydi? Hani bu CHP, Cumhuriyet'i kuran partiydi? Her fırsatta 'Atatürkçüyüm' diyen, 'Kemalistim' diyen, Kuvayi Milliye ruhunu sürekli istismar eden CHP'nin bugün artık 'Ege'de Rumlara etnik temizlik yapıldı' diyen bir parti haline geldiğini görüyoruz. Düşünebiliyor musunuz, CHP'li bir milletvekili çıkıyor, hem de genel başkanın hemşehrisi bir milletvekili çıkıyor, 'Ege'de Rumlara etnik temizlik yapıldı' deme cüretini gösteriyor. Yazık, gerçekten çok yazık. Ama hakkını da yemeyelim. CHP Genel Başkanı hemşehrisi olan o milletvekilinden daha farklı bir zihniyete sahip değil, bunu biliniz. Çünkü gizli ajandası var. O gizli ajandasını asla açamaz. İsrail'e sözcülük yapan, Fransa'ya avukatlık yapan, daha dün Suriye'de üniversite bombalayıp 49 genci alçakça katleden Baas Partisi'ne, Beşar Esed'e muhabbet besleyen bir CHP Genel Başkanı, işte o malum milletvekilinden farklı bir yerde değildir.

"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dünkü grup toplantısında bazı oranlar vererek AK Parti'nin gelecek seçimde yüzde 70 alabileceğine ilişkin yaptığı açıklamalarıyla ilgili, "Bu muhteşem matematik yeteneğinden, muhteşem siyasi çözümlemesinden, özellikle de AK Parti ile ilgili bu siyasi öngörüsü ve iyi niyet temennilerinden dolayı sayın Bahçeli'yi tebrik ediyorum" dedi. 




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasının başında Ceylanpınar'da Suriyeli sığınmacıların kaldığı çadırda çıkan yangında hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Başbakan Erdoğan, ayrıca Mısır'da meydana gelen tren kazasından dolayı da taziye dileklerini iletti. Mali'deki gelişmeleri de yakından takip ettiklerinin altını çizen Başbakan Erdoğan, burada demokrasiyi güçlendirecek bir sürecin başlatılmasını can-ı gönülden temenni ettiklerini söyledi.
2014 seçimlerine yaklaşıldığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, mahalli seçimlere kadar teşkilat olarak çok yoğun, çok gayretli, azimli ve kararlı bir çalışma programını uygulamak durumunda olduklarını ifade etti. Başbakan Erdoğan şunları söyledi:
"2014 yılı Mart ayına kadar, yani mahalli seçimlere kadar teşkilat olarak gerçekten çok yoğun, çok gayretli, azimli ve kararlı bir çalışma programını uygulamak durumundayız. Bakınız muhalefet, 10 yıl boyunca yaptığı gibi, önümüzde seçimde de bizimle hizmet siyaseti, eser siyaseti, insan merkezli bir siyaset üzerinden yarışa girmeyecek, giremeyecektir. 10 yıl boyunca yaptıkları gibi bütün mesailerini iftiraya, karalamaya, hakarete ayıracaklardır. Onlar bizimle hizmette yarışamazlar. Biz de onlarla bir kara siyaset yarışına, mücadelesine asla girmeyiz. Biz yine yaptıklarımızla milletin huzuruna çıkacağız, ülkeye, millete kazandırdıklarımızla eserlerimizle halkın karşısında bulunacağız. Bunlardan ziyade biz devam eden projelerimizle başladığımız ve başlayacağımız ne varsa projelerle milletimizden yetki isteyeceğiz.
Biz, onları bize atmaya çalıştıkları ama kendilerine bulaşan çamurla baş başa bırakacak, 2023 hedeflerine, 2071 hedeflerinin çatısını oluşturmaya odaklanacağız. Allahın izniyle 81 vilayetin 817ine elimizde projelerle gideceğiz. Sorunları tek tek tespit edecek, potansiyelleri gözden geçirecek, her bir şehrimiz için ufuk çizen, vizyon ortaya koyan hayal ve hedeflerimizi milletle paylaşacağız. Elbette bu süreçte muhalefetin kasıtlı olarak yaydığı yalan, iftira, karalama kampanyaları ile karşı karşıya bulunacağız ama biz bunları bu gayretlerimiz ile etkisiz hale getireceğiz. Milletimizin yalanlara, iftiralara itibar etmemesi için anında delilleriyle, belgeleriyle bu yalan ve iftiraları müfterilerin suratına çarpacağız. Bunun için milletle irtibatımız her zamankinden çok daha sağlam ve sıkı olacaktır."
"YASALARIN DIŞINDA HİÇBİR GAYRETİN İÇİNDE OLMADIK, OLMAYIZ"
Başbakan Erdoğan konuşmasının bir bölümünde ise terör konusuna değindi. Erdoğan, yeni bir süreçten geçildiğini ve tüm partililerin bu sürece uygun hareket etmesi gerektiğini belirtti. Hükümet ile ilgili ortaya atılabilecek iddialara vatandaşın inanmaması için gayret gösterilmesi gerektiğini anlatan Başbakan Erdoğan şunları söyledi:
"Son derece hassas bir süreçten geçiyoruz. Bir kere her bir arkadaşımın bu sürecin hassasiyetini tam olarak anlamasını ve bu sürece uygun olan hareket etmesini özellikle tüm arkadaşlarımdan rica ediyorum. Zira Türkiye'de terör sorunun sona ermesiyle her türlü rantını kaybedecek olan kesimler var. Bunlar, bu hassas sürecin ilerlememesi için ellerinden geleni yapacaklardır ve yapıyorlar. Bu çevreler iftiralarla, ithamlarla, aslı olmayan dedikodularla milletin zihnini bulandırmak için her yola tevessül edeceklerdir ve ediyorlar. Milletimizin bunlara itibar etmemesi için, gerçekleri öğrenebilmesi için teşkilatımız son derece donanımlı şekilde bu söylentilerin üzerine gitmeli.
Bir kere de burada, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantımızda ifade ediyorum; Biz AK Parti olarak, AK Parti Hükümeti olarak yasaların dışında meşruiyeti olmayan, milletimizin değerleriyle uyuşmayan hiçbir işin, hiçbir çabanın, hiçbir gayretin içinde olmadık ve olmayız. Biz, Türkiye'nin partisiyiz. Biz, 75 milyonun iktidarıyız. Bizim siyasetimiz, bir tarafı yaparken diğer tarafı yıkmak anlayışı ile asla ilerlemedi, ilerlemeyecek. 75 milyonu kucaklayan, 75 milyonu bir ve beraber gören bir anlayışla bu günlere geldik ve böyle de devam edeceğiz. Acıyı dindirmek için, Türkiye'nin ayağına bağ olan bu sorunu artık sonlandırmak için, Türkiye'de kardeşliği daha da pekiştirmek için ne gerekiyorsa meşru daire içerisinde onu yapıyoruz ve yapacağız. Bize işte bu ortaya koyduğunuz anlayış çerçevesi dışında atfedilen her niyet iftiradır, yalandır, asılsızdır. Milletimizin hassasiyetlerini istismar ederek onları yanıltmak isteyenlere hep birlikte fırsat vermeyeceğiz."
"BU MUHTEŞEM MATEMATİĞİNDEN DOLAYI BAHÇELİ'Yİ TEBRİK EDİYORUM"
Başbakan Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün TBMM'de yaptığı konuşmasına atıfta bulunarak değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli'yi matematiğinden ve AK Parti'ye yönelik sözlerinden dolayı esprili bir şekilde tebrik eden Başbakan Erdoğan şunları kaydetti:



"Dün MHP Genel Başkanı, bilinçsizce öyle bir pas attı ki bunu taca atmak da mümkün değil. Söylediklerini onun çirkin üslubuyla aktarmam zaten mümkün değil ama ben mealen aktarıyorum: 'Başbakan şunları söyledi, yüzde 34 oy aldı. Başbakan şunları şunları yaptı yüzde 47 oy aldı. Başbakan şöyle şöyle konuştu yüzde 50 oy aldı. Başbakan şimdi de bu süreci nihayete erdirirse yüzde 70 oy alır' diyor. Bu muhteşem matematik yeteneğinden, muhteşem siyasi çözümlemesinden, özellikle de AK Parti ile ilgili bu siyasi öngörüsü ve iyi niyet temennilerinden dolayı sayın Bahçeli'yi tebrik ediyorum.
Sayın Bahçeli, demek ki sorun Başbakan ya da millette değil, sorun demek ki sizde. Demek ki milletle Başbakanın irtibatı çok iyi. Demek ki millet Başbakanı, Başbakan da milleti anlıyor. AK Parti milleti, millet de AK Parti'yi anlıyor ama siz hiçbir şey anlamıyorsunuz.
Bakın Cumhuriyet Halk partisi bu tavrı on yıllardır sergiliyor. CHP on yıllardır milletin dilini anlamıyor. Milletle aynı dili konuşamıyor ve sürekli milletin tercihlerini aşağılıyor. İşte şimdi MHP'de CHP ile aynı safha girmiştir. Millete 'bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam' demek neyse MHP liderinin bu söylemi de işte aynen odur. Biz, çok şükür bu güne kadar milletimiz ile aynı yolda yürüdük. MHP Genel Başkanı'nın ifade ettiği gibi bundan sonra da bu yolda milletimiz ile yürümeye devam edeceğiz."

Editör: TE Bilişim