Cinayet: 1'i kadın 4 ölü Cinayet: 1'i kadın 4 ölü
 Tokat’ta köy ve beldelerdeki temaslarına aralıksız devam eden AK Partili Aslan, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Aslan, PKK’nın strateji değiştirerek karakollara intihar saldırısı düzenlemesinin bitiş noktasında olduğunun bir göstergesi olduğunu ifade ederek, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Terörle mücadele devam edecektir. Yani bu ülkede 1 metrekare toprak parçasını vermeme noktasında kararlı duruş sergilediğimiz sürece şehitlerimiz olacak. Bir mücadele veriyorsanız bunun bir bedeli olacak. Bu bedellerde şehitlerimizdir. Ben PKK’nın son çırpınışları, panik havası içerisinde olduğunu düşünüyorum. Son intihar saldırılarını yapıyorlar. Bunlar ya ölüm ya kalım saldırıları” dedi.
Yaşanan terör olayları nedeniyle TBMM’nin olağan üstü toplanması yönündeki taleplerle ilgili sorulara AK Partili Aslan, “Sayın Başbakanımız da teröre cesaret verecek böyle bir çalışma içerisinde bulunmayacaklarını ifade etti. Sayın Bahçeli’de böyle bir çağrıyı doğu bulmadıklarını ve katılmayacaklarını ifade etti. Şuanda CHP ile BDP bu çağrıyı yapıyorlar. Güvenlik güçlerine verilen sınır ötesi harekat yetkisi var. Mecliste konuştuklarımızdan farklı neyi söyleyeceğiz? Bir çözüm varsa bunu ortaya koyarsınız. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Başbakan’ı ziyaret edip “terörü sonlandırın, bitirin” şeklindeki bir talebi ya da temennisi çözüm önerisi değildir. 30 yıldır devam eden bir mücadele içerisinde şartlara ve zamana göre değişen konseptler oluşmuştur. Hiçbir öneri, çözüm yok. Konuş konuş git. Bu artık senede iki defa kurultay yapan CHP konuşmaya alışkın olduğu için sürekli konuşma üzerine siyaset ürettiği için aynı şeyin mecliste de yürütülmesini istiyor. Ama meclis sadece CHP’nin olduğu değil başka siyasi partilerin olduğu yer” şeklinde cevap verdi.
Bir basın mensubunun MHP Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru’nun “Acilen Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin tatilini sonlandıralım” şeklindeki açıklamalarını hatırlatması üzerine Aslan, “Demek ki kendi genel başkanı ile çelişkili bir durum oluştu o zaman. Bazen siyasette farklı çelişkiler olabilir. Ben Sayın Bahçeli’yi televizyonda izledim. Böyle bir çağrıya kesinlikle hayır diyeceklerini ifade ettiler” şeklinde konuştu.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim