5.Uluslararası Latmos Ultra Maratonu Tamamlandı 5.Uluslararası Latmos Ultra Maratonu Tamamlandı
 Spor Toto Süper Ligi 2012-2013 sezonunun açılış maçında, Eskişehirspor evinde Akhisar Belediyespor’a 1-0 mağlup oldu. 
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, sahaya kazanmak için çıktıklarını fakat sahadan mağlubiyetle ayrıldıkları içün üzgün olduklarını söyledi.
Bir maçta kredilerini kaybedecek takım olmadıklarını ifade den Ersun Yanal, "Bugün kazanmak için sahaya çıktık. Takım olarak kazanma arzumuzu, ritmimizi rakibimize kabul ettirmek adına zaman zaman tutuk olsak da elimizden geleni yaptık. Ligin çok başındayız ama böyle bir mağlubiyette beklemiyorduk. Rakibimizin kapanarak bizi oynatmak istemeyeceğini biliyorduk. Böyle atağı kolladığını da biliyorduk. Son dakikada iyice yüklendiğimiz zamanlarda istemediğimiz bir pozisyonda gol yedik. 34 haftalık bir periyot var. Bizde iyi bir takımız ve bunun da farkındayız. Eskişehirspor’un önemli oyuncuları var. Ama bugün sahadan mağlubiyetle ayrılmak istemezdik. Ne yazık ki böyle bir kaza gerçekleşti. Oyunu kontrol ederken, gol ararken, oyunu sonuca götürmek isterken bu tür sonuçlarla da karşılaşabiliyoruz. Fakat dediğim gibi biz kazanabilecek bir takımız. Kazanacağımız maçların serisini de gerçekleştireceğiz. Ben bu konuda oyuncularımın her zaman arkasındayım. Daha önümüzde çok maçlar var. Biz bir maçta kredimizi kaybedecek bir takım değiliz” dedi.





"ESKİŞEHİRSPOR’UN BİR KURUŞU BİLE ÇOK KIYMETLİ"

Mali tabloyu doğru yöneterek transferler yapacaklarını açıklayan Yanal, “Biz bu takıma transferde yapacağız, oyuncularımızın değerlerini de arttıracağız ve karşılaşmalardan iyi sonuçta alacağız. Biz iyi ve kaliteli bir takımız. Bugün bir iş kazası oldu. Bir başlangıç kazası oldu. İlerleyen maçlarda takımızdaki kaliteli oyuncular güzel oyunlarını sahaya yansıtarak ellerinden gelenin en iyisini yapacaklar ve Türkiye’de adından söz ettiren, ligde hedefleri kovalayan bir Eskişehirspor’un olacağından yüzde 100 eminin. Türkiye transfer konusunda çok önemli bir süreçten geçiyor. Bizlerde bu süreci, mali tabloyu çok iyi yönetmek zorundayız. Elbette herkes çok iyi transferler ister. Bende isterim. Ama mali imkanları çok iyi kullanıp Eskişehirspor’u doğru hedeflere taşımak zorundayız. Eskişehirspor’un bir kuruşu bile çok kıymetli. Eskişehirspor’un geleceği çok önemli. Evet başarıyı sağlamak için çok iyi kadrolar yaratmalısınız. Önemli değerler yetiştirmek durumundasınız. Aynı zamanda yarışmak zorundasınız” diye konuştu.

HAMZA HAMZAOĞLU: "SKOR ÖNEMLİ DEĞİLDİ"
Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ise kendileri için bu maçta skorun çok önemli olmadığını ama lige galibiyetle başladıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, “Bugünkü maçta benim için skor önemli değildi. Önemli olan yeni olduğumuz bu ligde, ne kadar mücadele edeceğiz, ne kadar topa sahip olacağız ve neler yapabileceğiz benim için önemli olan bunlardı. Gücümüz ne kadar bunları görmek istiyorduk. Bugün oyun olarak istediğimiz seviyeye çıkamadık. Çünkü karşımızda hazır olan bir takım vardı. Bizde bugün çok da hazır olmadığımızı gördük. Ama ilerleyen haftalarda daha iyi futbol oynayabileceğini ortaya koyduğumuz mücadele gücü ve performansla az çok kestirebiliyoruz. Maçı son dakikalarda attığımız golle kazandık. Lige moralli başlamak güzel ama yine de dediğim gibi bizim için skor çok önemli değildi. Ama oyuncularımı oyun disiplininden kopmadıkları için tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
Eskişehirsporlu Erkan Zengin, maçı kazanmayı çok istediklerini ve ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını ifade ederek, kontra ataktan yedikleri bir golle sahadan mağlubiyetle ayrıldıkları için üzgün olduklarını kaydetti.
Eskişehirsporlu futbolcu Alper Potuk ise, kapanan rakibe karşı oyunun bazı bölümlerinde iyi oynadıklarını ama istedikleri oyunu sahaya yansıtamadıklarını aktararak, çok iyi bir takım olduklarını ve ilerleyen maçlarda sahadan galibiyetle ayrılmak istediklerini ifade etti.
Akhisar Belediyespor'un golünü atan Güray Vural, takım olarak iyi mücadele ettiklerini anlatarak, sahadan 3 puanla ayrıldıkları için mutlu olduklarını belirtti.
Akhisar Belediyesporlu futbolcu Emin Aladağ, kendileri için lige galibiyetle başlamanın sevindirici olduğunu belirterek, bugün sahada iyi oyun oynayamadıklarını fakat iyi mücadele ettiklerini söyledi.

Editör: TE Bilişim