Damadını ve dünürünü öldüren baba tutuklandı Damadını ve dünürünü öldüren baba tutuklandı
 Aksaray Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahı Op. Dr. Dinçer Uysal ve ekibi tarafından başarıyla gerçekleştirilen operasyonda hastanın göğüs üst kısmından cilt altına yerleştirilen port kateter, hastanın ana toplar damarı ile kalbe ulaştırıldı. Özellikle uzun süre kanser tedavisi gören ve 48 saat gibi uzun bir süreli ilaçlı serumların verilmesini kolaylaştıran port kateter, yani suni damar takıldı. Aksaray’da ilk defa Aksaray Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen ve tıpta çok riskli ameliyat olarak adlandırılan bu işlem, ultrasonografi ve skopi cihazı eşliğinde lokal anastezi ile gerçekleştirildi.
Ameliyatı gerçekleştiren Aksaray Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahı Op. Dr. Dinçer Uysal, “Bu operasyon çok riskli olarak görülen ve ancak üniversite hastanelerinde yapılabilen bir operasyondur. Yapılabilecek yanlış bir manevrayla hasta felç kalabilirdi hatta hastayı kaybedebilirdik. İlk defa Aksaray Devlet Hastanesi'nde port kateter yani suni damar operasyonunu başarı ile yaptık. Böyle riskli bir operasyonu Aksaray’da ilk defa gerçekleştirmekten dolayı mutluyum” dedi.
52 yaşındaki hasta N.Ç. ise, yemek borusu kanseri olduğunu ve halen tedavisinin devam ettiğini belirtti. N.Ç., operasyonu risk alarak gerçekleştiren Op. Dr. Dinçer Uysal’a ve ekibine teşekkür ederek, yapay damardan tedavisinin yeniden başladığını ifade etti. Kalp Damar Cerrahı Op. Dr. Dinçer Uysal, daha önce de varis hastalarına lazerle tedavisi olabilme imkanını Aksaray’a kazandırmış, 6 yıldır böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize bağlı olarak yaşamını sürdürmekte olan bir hastaya da Aksaray Devlet Hastanesi’nde ilk kez anevrizma ameliyatı yapmıştı.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim