Babasını öldüren Aktütün gazisi adliyeye çıkarıldı Babasını öldüren Aktütün gazisi adliyeye çıkarıldı
  Kdz Ereğli Özel Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Murat Akyüz, Göktepealtı kantar mevkiindeki halk otobüslerinin durak mevkisine konulan dubaların olası kazalara zemin hazırladığını söyledi.
Daha önce de konulan ancak şikayetleri üzerine belediye tarafından kaldırılan dubaların yine aynı mevkiye konulmaya başlandığını belirten Akyüz,“Göktepe Mahallesi’ne çıkış yolu kenarında halk otobüslerimizin durağı var. Aynı güzergaha ise kim tarafından konulduğu bilinmeyen girişi engelleyici dubalar konuluyor. Bir süre önce müracaatımız sonucu belediye yetkilileri buradaki dubaları kaldırmıştı. Ancak son günlerde yine aynı dubalar güzergaha konuluyor. Anılan yer kavşak olmasıyla birlikte virajlı yol. Bu yolu bilen de bilmeyen sürücüler de olabiliyor. Özellikle yaz ayları nedeniyle plaja gelen vatandaşlar araçlarını yol kenarlarına bırakınca, yolda iyice daralma da oluyor” dedi.
Dubaların, araçların durağa yanaşmalarına engel teşkil ettiğini anlatan Akyüz, "İşte bu gibi durumlarda halk otobüslerimiz dubalar yüzünden durağa sağlıklı şekilde yanaşamıyor. Bu da her an kazaya sebebiyet verecek ortam oluşturuyor. Şu anda anılan durağa arkadaşlarımız bir şekilde yanaşıp, yolcu indi-bindi yapabiliyor. Ama her hangi bir aracın gelerek otobüse arkadan vurduğunda olası can kaybının mesuliyeti kime ait olacak? Olası kazalar sonrası önümüze gelen suçlamaları şimdiden kabul etmiyorum. Çünkü mevcut dubalar yüzünden otobüslerin durağa sağlıklı yanaşabilme gibi bir şansı yok. Sıkıntı da bundan kaynaklanıyor.
Bu dubaların hangi amaçla konulduğunu hala çözmüş değiliz” diye konuştu.

İzmir haber

Editör: TE Bilişim