Kentsel Dönüşüm Aliağa'da konuşulacak Kentsel Dönüşüm Aliağa'da konuşulacak
Meclis toplantısında Aliağa Belediyesi Daimi Encümen Üyeliklerine Fuat Özer ve Kıymet Baysal; İmar Komisyonu Üyeliklerine Haydar Karaman, Hüseyin Ekren, Mustafa Kabadayı, Hamit Çelik ve Mazlum Bilgiç; Plan Bütçe Komisyonu üyeliklerine Mustafa Kabadayı, Kıymet Baysal, Fuat Özer, Cemil Akıllı ve Mustafa Özkurt; Sağlık komisyonuna Fuat Özer, İlknur Köse, Bahar Deniz, Mustafa Özkurt ve Hamit Çelik; Çevre Komisyonu üyeliklerine ise Haydar Karaman Mustafa kabadayı, İlknur Köse, Mazlum Bilgiç ve Tahsin Şimşek seçildi.
2011 YILI FAALİYET RAPORU KABUL EDİLDİ
Denetim Komisyonu’nun hazırladığı 2011 yılı denetim komisyonu raporunun, komisyon başkanı Fuat Özer tarafından meclisin bilgisine sunuldu. Ardından Aliağa Belediyesi’nin 2011 yılı faaliyet raporu oylaması yapıldı. Madde üzerinde söz alan CHP Grup Sözcüsü Haydar Karaman, “Aliağa Belediyesi’nin yaptığı işler, hizmetler ortadadır. İlçemiz adına çok olumlu hizmetler yapmıştır” dedi. Faaliyet Raporunun görüşüleceği maddede, yasa gereği Başkan Turgut Oğuz yerini Başkan Vekili Selma Orhan’a bıraktı. Faaliyet raporu ile ilgili değerlendirmelerin ardından yapılan oylamada, 2011 yılı faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi.
Nisan ayı meclis toplantısında, bu yıl 3.'sü 21-23 Nisan tarihlerinde düzenlenecek "Uluslararası Özgür Dünya Çocukları Şenliği" bütçesinin değerlendirilmesi de Plan Bütçe Komisyonu'na havale edildi.

CADDE VE SOKAKLARA GELİŞİGÜZEL PARK YAPILAMAYACAK
Vatandaşlardan gelen talep ve şikAyetlere istinaden kentin muhtelif cadde ve sokaklarına park eden, trafik akışını olumsuz etkileyen araçlardan işgaliye harcı alınması düşünüldüğünden, 2012 Mali Yılı tarife cetvellerine Belediye Gelirleri Kanununun 52/3 maddesine istinaden konulan ücretlerin yeniden değerlendirilmesi ve ayrıca araç çekme ücretlerinin tespit edilmesinin görüşülmesi konusu ise, oybirliği ile Plan Bütçe ve Esnaf Komisyonu'na havale edildi.

Editör: TE Bilişim