Kentsel Dönüşüm Aliağa'da konuşulacak Kentsel Dönüşüm Aliağa'da konuşulacak
Avrupa Birliği Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci faaliyet alanı çerçevesinde, İzmir İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü koordinatörlüğünde hazırlanan "Aile İçi Şiddet Mağdurlarına Daha İyi Hizmet Verebilmek İçin Yenilikçi Yaklaşımlar" projesi kapsamında Viyana’da kapasite geliştirme eğitimi ve mesleki çalışma ziyaretleri gerçekleştirilmişti.
AVRUPA İZLENİMLERİ KADINLARLA PAYLAŞILDI
Geçtiğimiz ay “Aile İçi Şiddet Mağdurlarına Daha İyi Hizmet Verebilmek İçin Yenilikçi Yaklaşımlar” projesini yerinde incelemek amacıyla İzmir İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Belediye temsilcilerinden oluşan bir heyet ile Avusturya’nın Başkenti Viyana’da incelemelerde bulunan Aliağa Belediyesi heyeti, deneyimlerini kadınlarla paylaştı.
Aliağa Belediye meclis salonunda düzenlenen “Aile içi şiddete karşı eğitim” programına katılan Aliağa Belediyesi Sosyal ve Kültürel ve İdari İşler Müdürü Sami Toydemir ile psikolog Gamze Şener, kadınlar, engelliler ve toplumun diğer dezavantajlı grupları konusundaki Viyana'da yapılan çalışmaları ve gözlemlerini sunum eşliğinde kadınlara anlattı.
“TÜRKİYEDEKİ ÖNCÜ BELEDİYELERDENİZ”
Aliağa Belediyesi Sosyal ve Kültürel ve İdari İşler Müdürü Toydemir, “Aile içi şiddete maruz kalmış kadınlarımızın korunması, sorunlarının çözülmesi amacıyla etkin çalışmalar yürütüyoruz. Bu konuda Türkiye genelindeki öncü belediyelerden biriyiz. Çalışmalarımızı, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz ile koordineli şekilde başarıyla sürdürüyoruz” dedi.
Toydemir, “Viyana’da aldığımız eğitimleri ve deneyimleri çeşitli platformlardaki eğitim ve bilgilendirme toplantılarında paylaşıyoruz. Her birey için önem taşıyan bu eğitim ve bilgilendirme programlarına tüm yurttaşlarımızın katılımını bekliyoruz” diye konuştu.
PROJENİN TANIMI
Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Hareketlilik Programı çerçevesinde, Aile ve Sosyal Politikalar İzmir İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde hazırlanan “Aile İçi Şiddet Mağdurlarına Daha İyi Hizmet Verebilmek İçin Yenilikçi Yaklaşımlar” (AŞİMAY) projesi, program kapsamında alınan hibeyle gerçekleşti.
Projenin yurtdışı ortağı WAVE (Women Against Violence in Europe -Şiddete Karşı Kadınlar-Avrupa Ağı) olup, yerel ortakları ise, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, Buca Belediyesi, Kadın Haklarını Koruma Derneği ve İzmir Kadın Dayanışma Derneği. Bu kurumlardan temsilciler geçtiğimiz günlerde Avusturya’nın başkenti Viyana’da eğitim aldı.

Editör: TE Bilişim