Meclis üyesi Engin Kolcu, son yolculuğuna uğurlandı Meclis üyesi Engin Kolcu, son yolculuğuna uğurlandı
Büyükşehir'e dahil olduktan sonra; dere ıslahlarından ova yollarının yapımına, Arsenik, Demir ve Mangan Arıtma Tesisleri'nden çocuk oyun parklarına kadar bir çok hizmet alan Aliağa'nın köylerine, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımları devam ediyor. Yer teslimi yapılan Aliağa’nın 4 köyünün içme suyu şebekesi, Aliağa Belediyesi ve İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi’nce (İZSU) yenilenecek.
11 BİN 436 METRE ŞEBEKE HATTI, 6 BİN 442 METRE TERFİ HATTI
2011 yılında 350 kilometre uzunluğundaki içme suyu şebekesini yenileyen, 194.5 milyon liralık yatırım yapan İZSU, bu projenin ardından Aliağa’nın Güzelhisar, Çakmaklı, Çıtak ve Karakuzu köylerinin en önemli sorunlarından içme suyu şebekesi sorununu da çözüme kavuşturmuş olacak.
Çalışmalar kapsamında 4 köyde toplam 11 bin 436 metre şebeke hattı, 6 bin 442 metre terfi hattı yenilenecek. Köylerin su istasyonu depolarının bakım ve onarımı yapılacak. Ayrıca her köye 2’şer adet yangın vanası konulacak.
“SIRADA KENT MERKEZİ VAR”
Helvacı mahallesi ile başlayan şebeke yenileme çalışmalarının köylerle devam ettiğini belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, “Büyükşehir Belediyesi ile beraber yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında önce Helvacı’nın içme suyu hattının yenilenmesini sağladık. Geçtiğimiz aylarda Aliağa kent içi içme suyu şebekesi inşaat ihalesini de yapıldı. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından belirlenecek takvimle kent içi suyu şebekesi yenileme çalışmaları yapılacak. 4 köyümüzün şebeke yenile işlemi ise başladı. Şebekenin eski olması nedeniyle yurttaşlarımızın yaşadığı sıkıntı tamamen ortadan kalkmış olacak” dedi.
Editör: TE Bilişim