Aliağa Sanat Günleri Aliağa Sanat Günleri
Aliağa Belediyesi, Ticaret Odası ve Mesleki Teknik Eğitim Merkezi (METEM) bir araya gelerek Aliağa Meslek Edindirme Seferberliği (ALMES) projesini başlattı. Proje kapsamında üç ay okulda teorik eğitim, 3 ay da sanayi kuruluşlarında uyguluma alacak kursiyerler, 6 ayın sonunda başarılı olursa, sanayi kuruluşlarında doğrudan istihdam edilecek. Eğitimlere katılmak isteyenler 22 Mart’a kadar Aliağa Belediyesi ve Ticaret Odası’na başvurabilecek.
Geçtiğimiz yıl İŞKUR ve TOBB tarafından başlatılan Beceri’10 UMEM projesi kapsamında başlatılan mesleki eğitim seferberliğinde, eğitimlerde başarılı olanlar ilçede faaliyet gösteren Kardemir Haddecilik, Kocaer Haddecilik, Özkan Demir Çelik ve HABAŞ şirketlerinde istihdam edilecek.
ALMES projesi Aliağa Ticaret Odası’nda düzenlenen toplantıyla kamuoyuna tanıtıldı. Tanıtım toplantısına; Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, METEM Müdürü Kazım Sayın, Kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk, muhtarlar, belediye ve oda meclis üyeleri ile projeye destek veren kuruluşların temsilcileri katıldı.
ALMES Projesi kapsamında ilçedeki sanayi kuruluşlarının en çok elemana ihtiyaç duyduğu belirlenen; “Mekanik Bakım Onarımcı”, “Hidrolik Pres Tezgahı Operatörlüğü”, “Elektrikli Motor Bakım ve Onarımcısı”, “CNC Torna Tezgahı Operatörü” ve “Haddeci, Doğrultma, Paketleme” alanlarında kurslar açıldı. 22 Mart’ta yapılacak mülakatların ardından eğitimler 26 Mart’ta METEM’de başlayacak.
“100 İŞSİZ GENÇ MESLEK ÖĞRENECEK”
Toplantıda konuşan Aliağa Ticaret Odası Başkanı Saka, kurumların işbirliği sonucu önemli bir projenin başlatıldığını söyleyerek; “Aliağa gibi önemli bir sanayi bölgesinde vasıflı işgücü yetiştirilmesinde teknik okullar hayati öneme sahip. Mesleki ve teknik Eğitim merkezlerimizin kalitesini ve donanımını arttırmak zorundayız. Projemiz sayesinde okula ciddi oranda bir destek sağlanacak. İşsizliğe çözüm, okulların iyileştirilmesi ve mesleki eğitim konusunda hepimize görev düşüyor. Aliağa’daki tüm kurumlar birlikte hareket edersek her türlü sorunu aşabiliriz” dedi.
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz da, ilçe merkezi ve köylerindeki işsiz gençleri mesleki eğitimle iş imkanı kazandırmak için projenin ciddi bir fırsat olduğunu söyledi. Başkan Oğuz, “iki aşamalı ve toplam 6 aylık bu projemizin bu ilk safhasında 100 işsiz gencin eğitim almasını ve bunun sonunda iş sahibi olmasını hedefliyoruz. Bu bir başlangıç. Proje başarılı olursa devamını getireceğiz. Ben sanayi kuruluşlarımızı tek tek dolaşarak istihdam taleplerini ben bizzat alacağım. Projemizin Aliağa’ya çok faydalı olacağına inanıyorum. Gençlerimize de çağrıda bulunuyorum; Bu meslek edinme fırsatını kaçırmayın. Eğitimlerimiz sizleri bekliyor” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim