Aliağa Belediye Başkanı Çocuklarla Buluştu Aliağa Belediye Başkanı Çocuklarla Buluştu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Aliağa Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilecek olan Aliağa Yeni Mahalle Düğün Salonu’nun temel atma törenine katıldı. Aliağa Belediye Başkanı Ö. Turgut Oğuz ile birlikte 2 bin metrekarelik kapalı alana sahip düğün salonunun temelini atan Başkan Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin Aliağa’nın alt yapısı için yaklaşık 70 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdiğini açıkladı. Çalışmalarını ilçe belediye başkanları ile uyum içinde sürdürdüğünü belirten Kocaoğlu, “Aliağa’da bir çok projeye imza attık. Biz Aliağa’nın arıtmasını, içmesuyu şebekesini, kanalizasyon şebekesini, dere ıslahlarını, bunların hepsini hemen hemen bitirdik. Bunlar için 26 milyon TL para harcandı. 6 tane sondaj kuyusu açıldı. Bütün su depoları yenilendi. Fen İşleri birimimizin ise bugüne kadar Aliağa’da yaptığı çalışmaların bedeli 42 milyon TL. Yolu, asfaltı, ova yolu ve birçok yatırımı Aliağa Belediye Başkanımız ile birlikte yapıyoruz. Yerel yönetimler bu görevleri yapmak zorunda. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geçmişten bugüne yaptığı yatırımların toplamı 70 milyon TL. Bu da çok önemli bir yatırımdır. Bunu sadece Aliağa’da değil tüm ilçelerimizde gerçekleştiriyoruz” dedi.
"SENİN GÖREVİN, BENİM GÖREVİM YOK"
Aliağa’nın bir sanayi bölgesi olduğunu ve Büyükşehir Belediyesi’nin 1/25000’lik planlarında 200-250 bin nüfuslu bir yerleşim yeri olarak planlandığını ifade eden Başkan Kocaoğlu, “Bu doğrultuda büyümeye devam edecek ve Aliağa’da bir çok iş yapılacak. Biz de sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bize düşen görevleri yapmıyoruz. Bütün belediye başkanlarımıza ortak proje adı altında bir çok konuda destek oluyoruz ve bir çok projenin önünü, yolunu açıyoruz. Burada Yeni Mahalle semtinde gelişen yerde belediye hizmetlerinin yerinde görülmesinde de katkıda bulunacağız. Senin görevin, benim görevim diye bir şey yok. Kimde imkan varsa birbirimizi destekleyeceğiz” şeklinde konuştu.
İzmir’in 2011’den itibaren hızlı bir şekilde büyüdüğünü vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu şöyle devam etti: ”Bundan sonra bize düşen görev, bu büyümenin devam etmesi için planlamaları doğru yapmak, hükümetten doğru teşvikler istemek ve alt yapı yatırımlarını yapmaktır. Eğer fuar sektöründe büyüyecekseniz, fuar hollerini yapmanız gerekiyor. Eğer bu kentte kongreler düzenlemek istiyorsanız, kongre salonları yapmanız lazım. Eğer bir kentte kültür sanatı geliştirmek istiyorsanız o zaman Ahmed Adnan Saygun Salonunu ve Karşıyaka opera binasını yapacaksınız k,i kültür sanatın alt yapısını yapmak için.”

KOŞAR ADIM GİDİYORUZ
İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak 5 milyar TL’lik fiili yatırım yaptıklarının altını çizen Başkan Kocaoğlu, “185 kuruşa havalanından Aliağa’ya gidilebiliyor. Aliağa’dan Konak’a, Ege Üniversitesine gidiyorsunuz. Bu Türkiye’deki kent içi ulaşımda en uzun mesafedir. Şimdi 2 sene içersinde Torbalı’ya uzanacağız. Metroyu büyüttük Üçkuyular’a uzanıyoruz. Çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. 4 istasyonu açtık. 3 istasyon kaldı. Göreve geldiğimde, ulaşımla ilgili hiç kazma vurulmamış projeler vardı. 11 kilometre metro çalışıyordu. Bugün 96.5 kilometre raylı sistem çalışıyor. 10. yılımı tamamladığımda, İzmir’in metro raylı sistem ulaşımının tam 11’e katlamış olacağız. Yani her sene 11 kilometre yaparak gidiyoruz. Koşar adım İzmir’i kalkındırmaya çalışıyoruz” dedi.


YENİ SALON BİN KİŞİLİK OLACAK
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz ise, temeli atılan yapı ile birlikte Aliağa’nın düğün salonu ihtiyacının karşılanacağını belirterek, “Yeni salonumuz 2 bin metrekarelik bir alanda 1000 kişiye hizmet verecek bir düğün salonu olacak. Ayrıca Yeni Mahallemizin çok büyüdüğünü görüyoruz. Ve belediyenin bazı birimlerini de buraya getirip Yeni Mahalleye buradan hizmet vermeyi düşünüyoruz. Büyükşehir içme suyu hattını tamamen değiştiriyor. Her tarafımız inşaat halinde. Ama rahat olun; her kazılan yerin ardından yolları toparlayarak gideceğiz” dedi.
Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik de, yaptığı konuşmada, Aliağa’nın bölge ve ülkenin en önemli sanayi ilçelerinden birisi olduklarını belirterek yeni düğün salonunun, giderek artan nüfusun önemli bir ihtiyacını karşılayacağını söyledi.
Editör: TE Bilişim