Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı
Açıldığı günden bu yana binlerce aracın ’el değmeden’ park edildiği otopark, sağladığı büyük kolaylık nedeniyle kullanıcılar tarafından beğeniliyor.

Alsancak Tam Otomatik Otoparkı’yla ilgili bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı, son teknolojiyle donatılan otoparkın neredeyse bir apartmanın kapladığı kadar bir alanda çok sayıda aracın park edilmesine olanak verdiğini söyledi. Otoparka ilginin giderek arttığını söyleyen Kırmızı, "İlk kez uygulanan sistemin vatandaş kadar biz de yabancısı olduğumuz için, otopark ilk açıldığında izlenimleri almak ve tepkileri ölçmek için adeta burada kamp kurduk.

Sistemin güvenilir olup olmadığına dair sorular geliyordu. Ama artık vatandaşlarımız da bunun kolaylığını ve güvenli olduğunu anladılar çünkü insan faktörü ortadan kalkıyor, tamamen otomatik, bilgisayar yazılımı üstüne bir sistem. Bugünlerde vatandaşlarımızla yaptığımız diyaloglarda artan memnuniyetleri görüyoruz" diye konuştu.

Aracını park edenlerden Dilek Kurt, "Ben otoparkı ilk kez kullandım. Çok pratik ve konforlu buldum. İzmir’de olması gereken bir şeydi. İşim gereği Alsancak’a sık sık geliyorum ve otopark sıkıntısı çekiyorum. Semtin orta noktasında olması da çok iyi. Bundan sonra bu otoparkı sık sık kullanırım ve kesinlikle herkese tavsiye ederim" dedi. Murat Korkmaz da, "Otopark gayet güzel. Çevrede park yeri bulamadığımız zaman, burada hemen buluyoruz" diye konuştu. Mustafa İlik ise, aracını tam otomatik otoparka iki kez park ettiğini ve hemen alıştığını söyledi. İlik, "Hiçbir sorun yok, arabamı Alsancak’ın merkezine kolayca park edip, yine kolayca çıkarıyorum" dedi.

Editör: TE Bilişim