Yerli Üretim Akıllı Telefon Mipo Raflarda Yerini Aldı Yerli Üretim Akıllı Telefon Mipo Raflarda Yerini Aldı
Altının yükselişe geçmesi kuyumcuları hareketlendirdi. Geçtiğimiz hafta salı günü 91 TL olan altının gramı, çarşamba günkü yüzde 5'lik artışın ardından yükselmeye devam etti. Bursa Kuyumcular Odası Başkanı Rıdvan Şen, dünyadaki gelişmelerin altın fiyatlarını tetiklediğini söyledi. Şen, geçtiğimiz hafta altındaki yükselişin belli bir seviyede süreceğini dile getirdi. Geçtiğimiz hafta çarşamba günü gramı 95 TL olan altının gramının şu an 97 TL olduğunun altını çizen Şen, ABD borsasındaki verilerin düşük gelmesi, ABD dolarındaki dengesizlik, Avupa'daki ekonomik krizin altın fiyatlarını etkilediğini vurguladı.

Yunanistan'ın Euro Bölgesi’nden çıkma söylentileri ile Suriye'deki olayların altın fiyatlarında artışa sebep olduğunu dile getiren Şen, "Dolar, altını etkiliyor. Suriye'deki olaylar da bunu etkiliyor. Bunlar hep altının fiyatlarının çıkmasına sebeptir. Dünya ekonomistleri, altın fiyatlarının yılın ikinci çeyreğinde sonra çıkışa geçeğini söylediler. Altın ons olarak aynı kalsa bile TL bazında da geri gelmeyeceğini gösterdi. Bir çıkış daha yaparsa 110 TL'yi bulur. Bir günde yüzde 5 artış yaptı" diye konuştu.

Altının yeni bir rekora hazırlandığını tahmin ettiğini ifade eden Şen, "Altının bunu yapabilme manevrası var. Geçtiğimiz sene gramı 109 TL'yi bulan altın, bu rekoru bir kez daha kırabilir. Altın almanın zamanı olarak düşüyorum. Altının gramı şu anda 97 TL. Rekoru kırmak için mücadele edecektir" ifadelerini kullandı.

Şen, Bursa Kapalı Çarşı'da çeyrek altının alış fiyatının 156, satışın 162 TL, yarım altın alış fiyatının 316, satışın 320 TL, cumhuriyet altının ise alış fiyatının 645, satışının 655 TL olduğunu söyledi.
Editör: TE Bilişim