Ankara'da Bombalı Saldırı Ankara'da Bombalı Saldırı
Altındağ Belediyesi ve Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen 2. Ulusal Taş Heykel Sempozyumu sona erdi. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin ev sahipliğini yaptığı sempozyumun kapanış törenine Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, Altındağ Belediye Başkan Yardımcıları Yunus Keleş, Gökalp Yılmaz ve Tuncay Temel, Altındağ Belediyesi Meclis üyeleri, yöneticileri ve sanatçılar da katıldı.

Altındağ Belediyesi Fen İşleri Kampüsü'nde 28 Haziran tarihinde başlayan sempozyumda ise Türkiye çapında 6 farklı üniversiteden davet edilen 12 heykeltıraş ve beraberlerindeki asistan öğrenciler, üç hafta boyunca yaptıkları çalışmalar ile 12 farklı eser ortaya çıkardı. Heykeltıraşlar Şinasi Tek, Birnur Eraldemir, Osman Mete Demirbaş, Ercan Sağlam, Engin Sarı, M. Bora Türkan, Tanzer Arığ, Selçuk Yılmaz, Fırat Engin, Ayşe Sibel Kedik, Mümtaz Demirkalp ve Tansel Çeber’in ortaya koyduğu eserler, sempozyum kapanış seremonisinde görücüye çıktı.



Hayvan figürlerinden oluşan eserler katılımcılar tarafından ilgiyle incelendi.Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki yaptığı konuşmada, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Murat Tuncer'e ve sanatçılara teşekkür ederek, "Bugün yapılan bu işler geleceğe miras kalacak sanat eserleridir. Sanatla iç içe yaşayan toplumlar güvenilir toplumlardır ve biz Altındağ'ın varoş diye tabir edilen alanlarında yaşayan çocukların sanatla iç içe büyümelerini istiyoruz" dedi.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Tuncer ise, üniversitenin görevlerinden birinin toplum ile sanat arasında bağ oluşturmak olduğunu belirterek, "Taş Heykel Sempozyumu’nu düzenleyen Altındağ Belediyesi’ne sanata olan katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Program sonrası sanatçılara ve asistan öğrencilere Başkan Tiryaki ve Prof. Dr. Murat Tuncer tarafından sempozyum katılım belgeleri takdim edildi. Ankara ve Altındağlıları heykel sanatı ile buluşturan sempozyumda ortaya çıkan eserler, Altındağ Belediyesi parklarında ve kültür merkezlerinde sergilenecek.


Editör: TE Bilişim