Gemi Söküm Sektörü İftiralarla İlgili Hukuki Süreci Başlatacak Gemi Söküm Sektörü İftiralarla İlgili Hukuki Süreci Başlatacak
'Türkiye’nin En İyi Futbol Akademisi' hedefiyle yola çıkan Altınordu, İzmir’in hemen her bölgesinde açtığı futbol okullarıyla özkaynak sayısını her geçen gün artırırken, geniş bir futbol okulu yapılanmasına sahip İzmirgücü Kulübü’yle yetiştiricilik sözleşmesi imzaladı. İzmirgücü Kulübü'nün Üçyol, Karabağlar, Bornova, Altındağ ve Ayrancılar’daki futbol okullarını Altınordu Futbol Okulları organizasyonuna dahil etmesi sayesinde kırmızı-lacivertli ekibin öğrenci sayısı 1250 barajını geride bıraktı.
Tüm okullarda İngiliz teknik direktör John Bilton’un hazırladığı tek tip temel futbol eğitimi formatının uygulaması kabul edilirken, seçilen çocukların lisanslarının Altınordu tarafından çıkarılması karşılıklı imza altına alındı. Sözleşme uyarınca Altınordu, Gözüaçık’ın başkanı olduğu İzmirgücü Amatör Takımı’na her sezon başında spor malzemesi desteği verecek ve seçilen çocukların gelişim kariyerlerine göre de yetiştiricilik bedeli ödeyecek. Seçilemeyen öğrencilerin İzmirgücü tarafından lisans almaları ve ikinci bir seçme şansı elde etmeleri sağlanacak.

“FUTBOL OKULLARI BİZİM ANA KAYNAĞIMIZ” 
Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Türkiye’de ilk kez uygulanacak '7 yaştan 24 yaşa Gerçek Profesyonel Futbolcu Eğitimi' sisteminin tabanını Altınordu Futbol Okulları’nın (AOFO) oluşturacağını belirterek, “Futbol okulları bizim ana kaynağımız ve çok ciddiyetle eğiliyoruz. Altınordu Futbol Akademisi’nin ana kaynağını oluşturacak olan futbol okulları yapısını güçlendirmeye devam edeceğiz. 2013 yılı hedefimiz Yeşilyurt Merkez Futbol Okulumuzda 750 ve 24 ayrı bölgede 1,750 olmak üzere, toplam 2,500 spor yapan, sporcu ve sportmen çocuk. John Bilton’un gelişim direktörü olarak işbaşı yapmasıyla birlikte gerçek altyapıcı antrenör eğitimine de başladık. Sadece gerçek profesyonel futbolcu değil, aynı zamanda kendi antrenörümüzü de kendimiz yetiştireceğiz” dedi.
İzmirgücü Başkanı Mahmut Gözüaçık ise futbol okullarına değerli bir maden gözüyle baktıklarını vurgulayarak, “Spor Toto Süper Lig’deki İzmir doğumlu futbolcu sayısını önemli rakamlara ulaştı. Bu çocukların birçoğu henüz küçük yaşlarda İzmir’de seçiliyor ve götürülüyor. Sistem, bunun önüne geçecek ve İzmir futbolunu hak ettiği noktayla taşıyacak adımın en önemli parçası olarak işleyecek” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim