İzmir Jandarması'ndan çevre baskını İzmir Jandarması'ndan çevre baskını
Kemalpaşa Belediyesi meclis salonunda gerçekleştirilen eğitim seminerine Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, ÇEVKO İletişim ve Eğitim Müdürü Dilek Özcanlı Uslu, ÇEVKO yetkilileri ile Kemalpaşa’da bulunan ilköğretim okullarının öğretmenleri katıldı.
Seminerde ambalaj atıklarının ayrı toplanması konusunda bilgilendirilen öğretmenlere “Gelecek İçin Geri Dönüşüm” projesi kapsamında konu ile ilgili eğitim setleri verildi. Öğretmenler tarafından okullarında geri dönüşüm çalışmaları ile ilgili karşılaştıkları sıkıntılar ve çözüm önerileri ile ilgili paylaşımların da yapıldığı seminerde; Kemalpaşa Belediye tarafından başlatılan, Ambalaj Atıkları Geri Dönüşümü projesine belediyenin göstermiş olduğu yoğun çaba ve emeklerinden dolayı ÇEVKO Vakfı tarafından Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’ya teşekkür plaketi takdim edildi.
Seminerde konuşan Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Ambalaj atıklarının geri dönüşümü konusunda öğretmenlere çok büyük sorumlulukların düştüğünü ifade ederek “eğitimlerinizde bu konunun üzerine düşerseniz ülke ekonomisine çok büyük katkı sağlanmış olursunuz. Biz Kemalpaşa’da 16 aracımızla günde 130 ton çöp topluyoruz. Bu çöplerin büyük bir kısmı geri dönüşüme uygun çöpler. Çöp artık dünyada büyük bir sektör haline geldi. Çöp fabrikaları artık eskisi gibi kötü koşulları olan, üzerinde martıların uçuştuğu, pis kokuların yayıldığı bir yer değil. Çöp bir sektör oldu. Avrupa’nın büyük şehirlerinin ortasında çöp fabrikaları hemen yanlarında ise marketler var. Siz öğretmenlerin sayesinde ülkemizde zamanla çöp bilinci gelişecek. Biz ilçemizde birçok noktaya ambalaj atıklarını toplamak için büyük atık toplama kutuları yerleştirdik ama maalesef bazı vatandaşlarımız normal evsel atıklarını da bu kutulara atıyor. Öncelikle okullarda bu bilinci geliştirirsek ülke ekonomisine ve çevreye çok büyük katkı sağlamış oluruz. Tabi bu siz öğretmenlerin sayesinde olacak. Seminere göstermiş olduğunuz ilgi için hepinize teşekkür ediyorum ”dedi.
Slayt sunumu eşliğinde “Ambalaj Atıklarının Geri Kazanımı” konusunda eğitim alan öğretmenlere, seminer sonunda katılım belgesi verildi.

Editör: TE Bilişim