Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri dönem sonu sınavları için hazırlıklarını sürdürüyor. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2022-2023 öğretim yılı akademik takvimine göre bahar dönemi final sınavları mayıs ayında yapılacak. Peki, AÖF final online mı olacak yüz yüze mi merak ediliyor. Peki, AÖF sınavları online mı olacak, nasıl yapılacak? İşte, Anadolu Üniversitesi AÖF final sınav tarihleri 2023 takvimi ve konu ile ilgili tüm detaylar:

2023 AÖF FİNAL SINAV TARİHLERİ: AÖF FİNAL SINAVLARI NE ZAMAN?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2022-2023 Öğretim Yılı akademik takvimine göre, bahar dönemi dönem sonu sınavları için tarihler belli oldu.

Yayınlanan takvime göre, AÖF final sınavları 27-28 Mayıs 2023tarihlerinde gerçekleşecek.

AÖF FİNAL SINAVLARI ONLİNE MI OLACAK, YÜZ YÜZE Mİ? 

Anadolu Üniversitesi AÖF bahar dönemi dönem sonu sınavları 27-28 Mayıs 2023 tarihlerinde düzenlenecek.

Ancak sınavların online mı yoksa yüz yüze mi yapılacağına dair resmi bir açıklama yapılmadı. Konuyla ilgili kararın en geç sınavdan 10 gün önce açıklanması bekleniyor.

Sınavlar yüz yüze yapılması durumunda öğrencilere ait sınav giriş belgesi hazırlanacak ve sınav yerleri, sınavın yapılacağı okul, salon ve sıra numarası gibi bilgiler ilan edilecek.

Vize sınavları, alınan karar gereği çevrimiçi yapılmıştı. Finallerin de online olması bekleniyor. Anadolu Üniversitesi'nden konu ile ilgili yeni bir açıklama geldiğinde haberimiz güncellenecektir.

AÖF YAZ OKULU SINAV TARİHLERİ

Yarıyıl Tatili İçin Ailelere 20 Öneri Yarıyıl Tatili İçin Ailelere 20 Öneri

AÖF yaz okulu 3 Temmuz - 19 Ağustos 2023 tarihleri arasında olacak.

AÖF yaz okulu sınavı ise 19 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

AÇIKÖĞRETİM SINAVLARI NASIL YAPILIR?

AÖF'te eğitim alan öğrenciler için bahar döneminde ara sınav ve dönem sonu sınavları yapılacak. Ara sınavlar geçtiğimiz günlerde tamamlandı ve sonuçlar erişime açıldı.

AÖF final sınavlarında öğrencilere sorumlu olunan her dersten 20 soru yöneltilecek ve 30 dakika sınav süresi sağlanacak. Bu sınavların online olması durumunda bilgi paylaşımı yapan, görüntü kaydeden, sınava öğrencinin yerine başkasının girmesi gibi durumlarda sınavlar geçersiz sayılacak.

AÖF bahar dönemi ara sınavı %30, dönem sonu (final) sınavı ise %70 etki edecek. İki notun ortalaması öğrencinin yıl sonu başarı puanını belirleyecek.

Editör: Ersin USTA