Kahvehaneyi basıp taradılar: 1 ölü, 2 yaralı Kahvehaneyi basıp taradılar: 1 ölü, 2 yaralı
 Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, 23 Eylül’den itibaren Anayasa Mahkemesi'nin bireysel başvuru kabul edeceğini ve 81 ilde İnsan Hakları Kurullarının kurulacağını belirterek, Türkiye’de demokratikleşme sürecinde önemli adımların atıldığını söyledi.
Her ikisi de Sakaryalı olan Anayasa Mahkemesi Üyesi Prof. Dr. Engin Yıldırım ile TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Üstün bir araya geldi. Sakarya Kent Park içinde bulunan SASKİ Genel Müdürlüğü önünde Yıldırım ile sohbet eden Üstün, Anayasa Mahkemesi'nin bireysel başvuruları kabul etmeye başlayacak olmasının son derece önemli olduğunu dile getirdi. Üstün, “Bilindiği gibi 23 Eylül 2012 tarihinden itibaren Anayasa Mahkememiz bireysel başvuruları kabul etmeye başlayacak. Yani vatandaşlarımızda artık bireysel olarak Anayasa Mahkemesi'ne başvurarak haklarını arayabilecek. Bu gerçekten son derece önemli bir gelişme. Hukuk alanında atılan atımların devamı niteliğinde” dedi.
Aynı gün 81 ilde İnsan Hakları Kurullarının kurulacağını da hatırlatan Üstün, “Ankara merkezli kurulacak olan İnsan Hakları Kurullarımız, 23 Eylül itibarı ile çalışmalarına başlayacak. Bu Türkiye’de özgürlüklerin ve insan haklarının nereden nereye geldiğini görmemiz için son derece önemli bir çalışma olacak. Artık Türkiye baskının ve statükonun değil, özgürlük ve insan haklarının hüküm sürdüğü bir ülkedir. İllerde kurulacak olan İnsan Hakları Kurullarımız bu kapsamda insanın temel hak ve özgürlüklerini en ilgili kurum olarak savunacak ve kollayacak mekanizmaları oluşturacaktır” diye konuştu.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim