Deniz tutkunları bu fuarda buluşacak Deniz tutkunları bu fuarda buluşacak
Adli Tıp'tan gelen rapora göre, akli dengeleri yerinde olduğu tespit edilen kız kardeşler için bugün iddia makamı koltuğunda oturan savcı, taraflardan yeni bir talep olmazsa görüş belirtecek. Delil ve tanıkların dinlendiğini belirten kız kardeşlerin avukatı Zülküf Koçoğluları, iddia makamı savcının yarın mütalaa verebileceğini söyledi.

Karşıyaka 2.Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen celse yapılan duruşmada tanıklık yapan baba Rüstem P., müebbet hapis istemiyle tutuklu yargılanan 19 yaşındaki Şeyda P. ile 17 yaşındaki B.P. isimli kızlarının iddialarını doğrulamıştı. Baba Rüstem P., eşiyle severek evlendiklerini belirterek şöyle konuştu: "Bu evliliğimizden çocuklarımız dünyaya geldi.

Daha sonra eşimle anlaşamadığımız için ayrıldık." Eşinin kızları dövdüğü yolundaki iddiaların sorulması üzerine baba Rüstem P., "Biz evliyken çocuklar küçüktü. O zaman bile eşim küçük bir olayda kızları dövüyordu. Bu yüzden kendisiyle çoğu kez tartıştık. Ben ayrıldıktan sonra da kızların özel hayatlarına karışmış. Kızlarım sürekli bana şikayete geliyorlardı. Ayrıldığım için eşime müdahale edemiyordum. Kızlarımın dayak yedikleri konusundaki sözleri doğrudur" diyerek kızlarını savunmuştu.

Annelerini taammüden öldürmek suçundan tutuklu bulunan Şeyda P. ile B.P. yarın bir kez daha mahkeme heyetinin karşısına çıkacak. Daha önce yaptıkları savunmada annelerinin, eve getirdikleri erkeklerin önünde kendilerini zorla oynattığını, özel hayatlarına müdahale ettiğini ve sürekli dövdüğünü belirten kız kardeşler, tüm baskılar yüzünden annelerini öldürdüklerini söyledi. İsimleri mahkemeye sunulan tüm tanıkların dinlendiğini, delillerin toplandığını belirten kız kardeşlerin avukatı Zülküf Koçoğlu da şöyle konuştu: "Yarın devam edecek olan duruşmada iddia makamı savcının görüş belirtmesini bekliyoruz. İddia makamının görüşünden sonra mahkeme heyeti, bir celse sonra kararını açıklayacak."
Editör: TE Bilişim