Fenerbahçe sahadan çekildi, TFF Süper Kupa yarıda kaldı Fenerbahçe sahadan çekildi, TFF Süper Kupa yarıda kaldı
 Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, “Arda Turan istediğimiz bir oyuncu. En son kendisiyle milli takım maçından sonra 2 saatlik bir görüşmem oldu.’’dedi.

“ARDA TURAN İSTEDİĞİMİZ BİR OYUNCU”

Sarı-kırmızılıların teknik patronu Terim, Arda Turan transferine ilişkin yaptığı açıklamada ise, “Arda Turan istediğimiz bir oyuncu. En son kendisiyle milli takım maçından sonra 2 saatlik bir görüşmem oldu. Arda Turan, buraya gelmek için elinden geleni yapıyor. Eğer Arda Turan, buraya gelmeyecekse de onun oradaki durumunu da sormamak lazım. Ancak Arda’nın buraya gelmesi için bizim başkanın ve Atletico Madrid başkanın bir kez daha masaya oturması gerekiyor. Zaten bu transfer için Başkan Ünal Aysal’ın da bir çabası var. Arda olayı kapanmış değil, bizim istediğimiz bir oyuncu. Zaten Arda’da gelmek için gerekli çabayı yapıyor. Zaten kendisi hep gelmek istediğini de açıklıyor. 3 yıl önce buradan giderken bizim için büyük sürpriz olmuştu. Burada görev başkan ve Arda’ya düşüyor. Yine bir sürpriz olur mu göreceğiz” ifadelerini kullandı.

’’ŞU ANDA HAZIRIZ’’

Terim, Spor Toto Süper Lig’in birinci haftasında oynayacakları Gaziantepspor maçı hazırlıklarında, önemli açıklamalarda da bulundu. Başarılı teknik adam, Spor Toto Süper Lig’in 1. haftasında kendi evlerinde oynayacakları Gaziantepspor maçı ile ilgili olarak, “Sezon öncesi Emirates Cup’ı kazandık. Geçen hafta Fenerbahçe ile oynadığımız Süper Kupa maçını kazandık. Şu anda hazırız. Ümit ederim ki önümüzdeki sezon hepimizin beklentilerini karşılarız. Galatasaraylılara layık olmaya çalışırız” şeklinde konuştu.

“BURAK YILMAZ’IN TAKIMDAN AYRILMASI SÖZ KONUSU DEĞİL”

Fatih Terim, basın mensuplarının Galatasaray’ın Fenerbahçe karşısında oynadığı Süper Kupa maçında Burak Yılmaz’ın oynamaması ile ilgili sorduğu soruya ise, “Bizim bir sıkıntımız yok. Burak Yılmaz’ın takımdan ayrılması söz konusu değil. Aramızda hiçbir sorun yok. Burak Yılmaz’ın oynayıp oynamayacağına ben karar veririm” şeklinde cevap verdi.

“HERKESİN HER ZAMAN GÖREVE HAZIR OLMASI GEREKİYOR”

Yabancı oyuncu kısıtlaması ile ilgili sorulan soruları ise Terim, “Yeni kural gereği, yabancı oyuncuların tümünü kullanamayacağız. Bunlardan dört tanesi tribünde olmak zorunda. Biz bunları en iyi şekilde kullanarak, rekabet içinde onları hazır tutmak istiyoruz. Maçların durumuna göre onları değerlendireceğiz. Zaten bu olay ortaya çıktığı zaman onlarla oturup bu durumu konuştuk. Burada kırgınlığa küsmeye gerek yok. Herkes her zaman göreve hazır olması gerekiyor” şeklinde cevaplandırdı.

“BRUMA İLE GÖRÜŞTÜĞÜMÜZ DOĞRU”

Yeni transferler ile ilgili de konuşan Terim, “Sporting Lizbon’lu Bruma ile görüştüğümüz doğru fakat biliyorsunuz kadromuzda 10 tane yabancı oyuncu var. Yabancı oyuncu kadromuzdan eksilmediği sürece bir şey yapamayız” açıklamasında bulundu.

“CHEDOJOU’YU KORUMAK İÇİN SÜPER KUPA MAÇINDA OYNATMADIM”

Başarılı teknik adam Süper Kupa maçında Chedjou’yu oynatmaması ile ilgili sorulan soruları ise, şöyle cevaplandırdı:

“Stoperde kadromuzda oyuncularımız var. Semih, Gökhan Zan, Chedojou var. Sezon boyunca bizi götüreceklerdir. Fenerbahçe maçında Chedojou’yu oynatmadım. Amrabat’ın isteği çok fazlaydı bundan dolayı Amrabat’a görev verdim. Birde Chedojou’nun derbide yapacağı bir hata yüzünden fazla eleştiriler gelebilirdi onu korumak için böyle bir karar verdim.”

Terim, medyada İbrahimovic’in transfer edileceği yönünde çıkan haberleri ise yalanladı.

Editör: TE Bilişim