Türkiye’nin En Büyük Talihsizliği Basiret Yoksunu Bir Muhalefet Olmasıdır Türkiye’nin En Büyük Talihsizliği Basiret Yoksunu Bir Muhalefet Olmasıdır
 Gül, Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta ile Çankaya Köşkü'nde düzenlediği ortak basın toplantısında soruları da yanıtladı. Gül'e, "Cumhurbaşkanlığı adaylığını konuşmak için zaman geldi demiştiniz. Acaba zaman bu haftaki olağan görüşme midir? Sizinle ilgili olarak bir Bayburt formülü konuşuluyor, eğer süreç sizi oraya götürürse bunu mu erken seçimi mi tercih edersiniz" sorusu yöneltildi. Gül'ün yanıtının satır aralarında, Arınç'ın dün Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamadaki sözlerine tepki vardı. Gül, şunları söyledi:
"Mahalli seçimlerden sonraki yapılacak seçimler cumhurbaşkanlığı seçimleri olduğuna göre ve ona da dört beş ay gibi bir kısa süre kaldığına göre artık mevzunun, tartışılacak konunun bu olacağı aşikardı. Onun için ben de herkesten önce 'artık bu işi konuşmanın zamanı geldi, bu iş konuşulacak' dedim. Nitekim gerçekçi, realist olmamız gerekir.

Ayrıca şunu da ifade ettim ve burada da ifade etmek istiyorum, tabii ki şahsımla ilgili de söz konusu olduğu için oturup arkadaşlarımla konuşacağımı, tabii ki arkadaşlarımın içinde en önemlisi Sayın Başbakan başta olmak üzere, ona göre bir karar vereceğimizi ve yol çizeceğimizi de söyledim. Tekrar da onu söylüyorum ama nihayette şahsımla ilgili konularda benim ne düşündüğüm ve ne söyleyeceğim önemli olacak tabii ki."

Arınç, dünkü açıklamasında şunları söylemişti:

 "Ben inanıyorum ki o gazeteci arkadaşımız aslında gündemin bu şekilde değişmesini arzu ettiği için çok kurnaz bir şekilde sorusunu sormuş olmalı. 'Gündeme şunu getireyim dolayısıyla böyle bir soruyla da gündemi değiştireyim.' Ama bu gazetecilik, buna da kızmak doğru değil. Sayın Cumhurbaşkanımız günü geldiğinde, zamanı geldiğinde, artık bundan sonra daha doğrusu bu işi Sayın Başbakanımızla görüşecekler.

Sayın Başbakanımız da Azerbaycan'a giderken 'Çok doğru, Sayın Cumhurbaşkanımıza katılıyorum' dedi. Bence bu konu üzerinde artık konuşulmaması lazım. Konuşulacak her şey gevezelikten ibaret kalır. Neden? Çünkü konuşulması gereken her şeyi konuştuk. Sayın Cumhurbaşkanımızın konumunu konuştuk, Sayın Başbakanımızın isterse, arzu ederse, adaylığı düşünürse, zamanı geldiğinde Sayın Cumhurbaşkanımız ile bu konuyu düşüneceklerini, parti içinde nasıl bir yapılanma olacağını, geçiş döneminde Başbakanlık gerekiyorsa bunun kimin üzerinde kalacağını, 2015'e kadar erken seçim de olmayacağına göre,

2015'ten sonra partinin iktidara gelmesinde nasıl bir yapılanma olacağını fazlasıyla konuştuk. Dolayısıyla bugün gündemde yoktu. Bütün arkadaşlarımız da biliyor ki bu konu konuşuldukça gündem saptırılabilir, farklı şeyler gündeme gelebilir. Artık mayıs, haziran ayına kadar beklememiz gerekecek. Haziran ayında da şüphesiz cumhurbaşkanlığı seçimi hakkındaki kanun gündeme gelecek, adaylıklar netleşecek. İnşallah ağustos ayının 10'unda da ilk tura gideceğiz."
Editör: TE Bilişim