Umut'tan 6 yıl sonra ilk adım Umut'tan 6 yıl sonra ilk adım
 Ölen gencin yanında bulunan ve yaralanan arkadaşının ağabeyi ise motosiklete çarpan minibüs sürücüsünü bıçakladı.

Olay, Canik ilçesi Yavuz Selim Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, askere gitmek için hazırlık yapan Yasin Özbaskıcı (20), 55 TS 641 plakalı motosikletini satıp asker harçlığı yapmak istedi. Yanında arkadaşı Oğuzhan Başkan (17) ile birlikte motosikleti satmaya götüren Yasin Özbaskıcı’ya Mustafa Odabaş (32) idaresindeki 55 M 0367 plakalı dolmuş minibüs çarptı. Kazada, motosiklet sürücüsü Yasin Özbaskıcı ile yanında bulunan arkadaşı Oğuzhan Başkan ağır yaralandılar.

Yaralılar ambulansla özel bir hastaneye kaldırıldı. Kaza haberini alan yaralı Oğuzhan Başkan’ın ağabeyi Caner Başkan (20) olay yerinde kardeşini yerde kalan içinde yatığını görünce öldü zannedip minibüs sürücüsü Mustafa Odabaş’a bıçakla saldırarak sol göğsünden ve sol bacağından yaraladı. Mustafa Odabaş da ambulansla özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Motosiklet sürücüsü Yasin Özbaskıcı yapılan müdahalelere rağmen kurtarılarak hayatını kaybetti.

Caner Başkan ise Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri tarafından gözaltına alındı. Kardeşini yerde kanlar içinde yatarken görünce öldüğünü zannedip minibüs sürücüsünü bıçakladığını söyleyen Caner Başkan, sorgusunun ardından bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren Caner Başkan, adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Editör: TE Bilişim