Çeşme'de Araç Yangını Korkuttu Çeşme'de Araç Yangını Korkuttu
Gündüz Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) tarafından Çakabey Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda turizm sektörünün temsilcileriyle bir araya gelen Dalgıç, aynı günün akşamında da Çeşme İş Adamları Derneği (ÇEŞİAD)’ın Çardak Restaurant’ta verdiği yemekte dernek üyesi Çeşmeli iş adamlarına projelerini anlatma fırsatı buldu. 

ADAYLARIN VERDİĞİ BU FOTOĞRAF DOSTLUK MESAJIDIR
Seçimlere 5 gün kala yapılan toplantıların ilkinde ÇEŞTOB, CHP ve AK Parti adaylarını fotoğraf için de olsa bir araya getirdi. Daha önceki yerel seçimlerde tüm adayları davet etmesine karşın, bu kez sadece en çok oya sahip iki partinin adaylarını konuşmacı olarak ağırlayan ÇEŞTOB’un üyeleri ve turizm sektörünün temsilcilerinin katıldığı toplantıda Ak Parti adayı Mustafa Cenger, CHP adayı Muhittin Dalgıç birer sunum yaptılar. Birbirlerinin sunumu esnasında salonda bulunmayan adaylar, iki sunum arasında ÇEŞTOB Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel’in çağrısıyla bir araya geldi. Birbirlerine başarı dileyen adayların ellerini havaya kaydıran Öncel, “Hepimiz Çeşmeli, hepimiz kardeşiz. Adaylardan birisi ve ekibi kazanacak. Ama seçimlerden sonra yine birbirimizin yüzüne bakıp, birbirimizin elini sıkacağız. Adayların verdiği bu fotoğraf bir dostluk mesajıdır” dedi.

HEP DOST KALALIM
Toplantının açılışında bir konuşma yapan ÇEŞTOB Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel, düzenledikleri etkinliğin kesinlikle bir siyaset arenası olmadığını, hiçbir taşkınlığa, adayların konuşmalarına müdahaleye ve slogan atılmasına izin vermeyeceklerini belirterek, “Son derece demokratik bir şekilde adaylarımızı dinleyeceğiz. Sorularımız varsa, adaylar cevaplandıracaklar. Sizden tek ricam bu. Buna çok önem vermenizi özellikle istirham ediyorum. Çünkü hepimiz Çeşme için çalışan ve Çeşme’yi çok seven insanlarız. Tüm adaylar bizim kardeşimiz. Hepimizin bir amacı var, Allah herkesin yolunu açık etsin. Seçim bittikten sonra, yine herkes birbiriyle konuşacak, birbirine selam verecek ve birbirinin elini sıkacak. Yine fikirleriyle ve çalışmalarıyla birbirine destek olacak. Ne olursak olalım insanız her şeyden önce. Ne yaparsak yapalım hepimizin gideceği yer kara toprak. O yüzden hep dost kalalım, çünkü hepimiz arkadaşız” diye konuştu.

BU YIL İLK KEZ ÇOK SAYIDA ADAY ADAYI ÇIKTI
Tek amaçlarının Çeşme’yi daha ileri götürmek olduğuna vurgu yapan Veysi Öncel konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bunda ÇEŞTOB olarak bir katkımız olursa ne mutlu bize. Çeşme her zaman olduğu gibi bu seçimde de farklılığını gösterecektir. Çeşme esnafıyla olsun, çalışanlarıyla olsun, tüm sektörlerle her zaman en doğru ve en iyisini yapmaya çalışmıştır. Çeşme’de bu yıl ilk kez çok sayıda belediye başkanlığına talip çıktı. Ben onları da kutluyorum. Çünkü hepsi birer medeni cesaret örneği gösterdiler. Kazanmak kaybetmek önemli değil. Sonunda kazananın Çeşme olacağından yola çıkmışlardı, ben de buna inanıyorum.”

MARİNA YAPMAYACAĞIZ DEDİ, ALKIŞ ALDI
ÇEŞTOB toplantısında daha sonra adayların konuşmalarına geçildi. Her iki aday da turizmle ilgili projelerini anlattılar. Sunum sonrasında ise dinleyicilerin sorularını yanıtladılar. Mustafa Cenger yaptığı sunumda, seçilmese bile Çeşme için çalışmaya devam edeceklerini ve mevcut yönetime her konuda yardımcı olacaklarını söyledi. Muhittin Dalgıç ise yaptığı konuşmada, en acil sorunun Çeşme planları olduğunu, yıllardır sürüncemede kalan planların bir an önce bitirilmesi ve yatırımcının önünün açılması için gerekirse Ankara’da bakanlıklar kapılarında yatacaklarını söyledi. Bir soru üzerine, “Güneyden başlarsak, mevcut Alaçatı Marina, Çeşme Marina, Dalyanköy yat marineti ve balıkçı barınağı, Altın Yunus Marina’nın yanı sıra ihale aşamasında olan Şifne Marina varken, Ilıca Yıldızburnu’nda bir marina daha yapma gibi bir projelerimiz yok” açıklaması dinleyicilerden tam destek aldı ve uzun süre alkışlandı.

BOYNUMUZUN BORCU
Hem ÇEŞTOB, hem de ÇEŞİAD toplantısında anlattığı projeler içinde Atatürk Müzesi projesini de anlatan Muhittin Dalgıç, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kaldığı, şerefine balo düzenlenen bir otelimiz var Ilıca’da. Belediye, sahiplerini mağdur etmeden orasını satın alacak. Bizim boynumuzun borcumuz bu. Burasını bir müze haline getirmek zorundayız. Bina olarak da muhteşem. Bedeli neyse verip, aldıktan sonra restore edeceğiz. Ardından bütün toplumun kullanımına açacağız” dedi.

İZMİR BELEDİYESİ’NİN YAPTIĞI GİBİ YAPACAĞIZ
Muhittin Dalgıç toplantı sonrası yaptığı açıklamada ise, Atatürk’ün 16 Haziran 1926’da İzmir’e geldiğini belirterek şunları söyledi: “Atatürk Naim Palas Oteli’ne yerleşti. İki hafta sonra 30 Haziran 1926’da Çeşme’ye geldi. İzmir Belediyesi Naim Palas Oteli’ni, halka suikast üzüntüsünü unutturabilmek amacıyla aynı yıl sahibinden satın alınıp Atatürk’e hediye etmişti. Orası şimdi Kordon’daki Atatürk Müzesi’dir. Zamanında İzmir Belediyesi’nin yaptığı gibi, biz de Rasim Palas Oteli’ni satın alıp müzeye dönüştüreceğiz.”
Editör: TE Bilişim