Bornova'da 2 Canlı Bomba Yakalandı Bornova'da 2 Canlı Bomba Yakalandı
Bünyesinde 129 üye kuruluş bulunduran ve 64 ilde faaliyet gösteren Ulusal Gençlik Parlamentosu (UGD)’nun ‘Genç Dostu Adaylar-Genç Dostu Kentler’ kampanyasına bir destek de CHP Bornova Belediyesi Başkan Adayı Yüksek Mimar Olgun Atila’dan geldi. Kampanya kapsamında gençlerin karar alma mekanizmasında aktif rol almalarını sağlayacak sözleşmenin altına imza atan Atila, seçimleri kazanmaları durumunda kampanyaya uygun olarak ilçedeki gençlik politikaları konusunda toplumu bilgilendirici çalışmalar yürüteceklerini söyledi.

“BİZ YAPAMAYACAĞIMIZ ŞEYİN SÖZÜNÜ VERMEDİK”
Sevgiyolu Derneği tarafından düzenlenen ve UGD yetkililerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Atila, “Biz, gençlerimizin hayatın her alanında söz sahibi olmasını istiyoruz. Bu noktada yerel yönetimlere önemli görevler düşüyor çünkü buralarda aktif olarak yer alacak gençlerimizin, ilçemizin kalkınmasına ve gelişmesine katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bu doğrultuda UGD tarafından hazırlanan kampanyaya gönülden destek vermek istedik” diye konuştu.

İmza attıkları sözleşme hakkında bilgi de veren Atila, hangi konularda çalışmalar yapacaklarına da açıklık getirdi. Atila, “Attığımız imza ile ilçemizdeki yerel paydaşların katılımıyla gençlik koordinasyon kurulunu oluşturmayı, belediye meclisinde gençlik politikaları komisyonu kurmayı; gençlik istihdamı ve haklarına yönelik birim oluşturmayı, belediye sınırlarında yapılması öngörülen gençlik eylem planlarını yerel paydaşlarımızla birlikte yapmayı kabul ettik” diye konuştu. Bu konulara CHP olarak her zaman duyarlı olduğunu aktaran Atila, “Biz, zaten kadınlarımıza, çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik projeler hazırlamıştık ve bunları da gittiğimiz her yerde paylaşıyorduk. UGD tarafından yürütülen kampanya dahilinde bunların altına imzamızı atmış olduk. Biz yapamayacağımız şeyin sözünü vermedik, altına imza da atmadık. Dolayısıyla kendimizden emin olduğumuzu göstermiş olduk” ifadesinde bulundu.

TWİTTER ELEŞTİRİSİ
Sosyal paylaşım ağı Twitter’ın yasaklanmasını eleştiren Atila, “Twitter’ın yasaklanması hükümetin sosyal paylaşım ağlarını kontrol etme çabasının komik bir sonucu. Mantıklı gerekçeye dayanmadan alınan bu kararı, ülkede paranoya atmosferi yaratarak, özgürlüğü engelleme yolunda yapılanları haklı gösterme çabasının bir ürünü olarak yorumluyoruz. Sosyal paylaşım ağını kapatmakla istenen kişi hak ve hürriyetlerini korumak mıdır? Yoksa insanların bir araya gelmesini engellemek mi? Bunun cevabını hepimiz biliyoruz. Bildiğimiz bir şey daha var ki o da 30 Mart Pazar günü, halkımızın bütün bunlara cevap vereceğidir” dedi.

Editör: TE Bilişim