Torbalı İzban Hattı İçin Son Hazırlıklar Torbalı İzban Hattı İçin Son Hazırlıklar
10 yıldır aralıksız bu yarışa katılan Torbalılı maratoncu Zafer Oba, geçen yıl 51.sırada tamamlamıştı. Bu yıl Torbalı Belediyesi sponsorluğunda yarışlara hazırlanan Oba’nın hedefi daha yüksek bir dereceyle maratonu tamamlamak. Zafer Oba, Belediyenin bu yıl Yazıbaşı’da hizmete açtığı Hortunalı Hamit Efe Spor ve Sosyal Tesisleri’nde çalışmalarını yüksek bir tempoyla sürdürüyor. 
SPONSORLUĞUNU BELEDİYE ÜSTLENDİ
Dünyanın birçok ülkesinden yaklaşık 150 bin sporcunun katıldığı Avrasya Maratonu, bu yıl 17 Kasım’da gerçekleşecek. Maratona Torbalı’dan katılacak olan 53 yaşındaki emekli sporcu Zafer Oba’nın bu yıl ki hedefi derece ile ilçeye dönmek. Maraton için özel bir beslenme programı hazırlayan Oba, özellikle lifli yiyecekler tüketiyor. Günde çift antrenman ile hazırlanan tecrübeli maratoncunun sponsorluğunu ise belediye üstlendi.
DÜNYANIN HER ÜLKESİNDEN 150 BİN SPORCU KATILIYOR
Gençlerin bu tür sporlara önem vermesi gerektiğini belirten Oba, “İstanbul boğaz köprüsünü bu maraton ile geçmek herkese nasip olmaz. Dünyanın her kıtasından, her ülkesinden yüzbinlerce insan Asya’dan Avrupa’ya geçmek için bu maratona katılıyor. Gençlerimiz spora ve maratona daha fazla ilgi göstermeliler. Bizim çocukluğumuzda babamız bize lastik ayakkabı alırdı, biz onunla sevinip spor yapardık. Ama maalesef şimdi gençlerin her türlü imkanı var ancak spordan uzaklaşıyorlar” dedi.
“O ATMOSFERİ YAŞAMAK BENİ HAYATA BAĞLIYOR”
Kıtalararası Avrasya Maratonuna 10 yıldır katılan Oba, “Bu maraton artık hayatımın bir parçası haline geldi. Allah ömür verdikçe koşacağım. O atmosferi yaşamak beni hayata bağlıyor. Bu duyguyu herkesin yaşamasını isterim. Bu yıl Avrasya Maratonunda ilçemizi temsil edeceğim. Bu maratona katılmam da belediye başkanımız İsmail Uygur’un da önemli katkıları var. İlçemizde spora ve sporcuya verdiği desteklerden dolayı Belediye Başkanımız İsmail Uygur’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim