Nihan Akın Memleketini Çoşturdu Karadeniz'de Müzik Fırtınası Esti Nihan Akın Memleketini Çoşturdu Karadeniz'de Müzik Fırtınası Esti
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ünlü sanatçı Hülya Avşar'ı Başbakanlık Resmi Konutu'nda kabul etti.
Hülya Avşar, daha önce Başbakan Erdoğan ile görüşmek istediğini ve randevu talep ettiğini açıklamıştı. Bu istek üzerine Başbakan, randevu talebini kabul etmişti.

17. gününe giren Gezi Parkı eylemlerinin ele alındığı görüşme sonrası Avşar açıklama yaptı.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Avşar şunları söyledi:

"Burada tek dezavantaj gezide bir lider olmaması, dertlerini anlatamaması. Başbakan hepsine hak veriyor, sevgi besliyor ama bazı şeyleri de anlamakta zorlandığını söyledi. Her iki tarafta da önyargı söz konusu. Haksız hiç kimse yok, herkes haklı.

Ben kendi kızımla ilişkimden yola çıktım. Vatandaş olarak size bir takım eksikleri, gözden kaçırdığınız şeyler vardır diye geldim dedim. Benim kızım da ergen çağında onunla yaşadığım sorunlardan yola çıkarak anlattım.

Ben siyaseti çok iyi anlamıyorum. Başbakan, dışarıdan göründüğü kadar katı değil ama dışarıya yansıyan o. Gençlerin hakları olduğunu anlattım.

Ben Gezi Parkı'na sanatçıların gitmesinden yana olmadım. Oradakilerin yaşları genç. Yanlarında sanatçıları gördüğü zaman kendilerini aşma tehlikesi vardır.

Bana önyargıyla yaklaşacaklar “sen de kimsin, ne işin var orada” diyecekler var. Onlara uymamak lazım.

Gezi Parkı’na gitmek istemiyorum. Beni orada konuşturmayacaklar ama deseler ki gel seni dinleyeceğiz, seve seve giderim.

Başbakan’dan maalesef 24 saat içinde müdahale izlenimi aldım. Bekleyemez misiniz? dedim. Bana 1-2 örnek verdi. Onlar da doğruydu. Gezi Parkı’nda lider olmadığı için bağ kurulamıyor.

Danıştay Başkanı’nın yaptığı açıklamayı da izah ettiler. Referandum yapılacak. Referandum yapılması gerektiği yolda gidiyorlar.

Ben hiçbir yerden baskı görmedim, tehdit de almadım. Mahalle baskısı beni hiç ilgilendirmez. Herkes birbirinden korkuyor. Herkes birbirinden korkmasa çok güzel şeyler olacak."
Editör: TE Bilişim