Yaşlanmayla Ağız ve Diş Problemleri Artıyor! Yaşlanmayla Ağız ve Diş Problemleri Artıyor!
Podomania Ayak Sağlığı Merkezi olarak Adana, İskenderun ve Mersin’de faaliyet gösterdiklerini belirten Ayak Bakım Uzmanı Podiatris Nazlı Ekici, tüm kadınların ayaklarının hem güzel hem de sağlıklı olmasını ilke edindiklerini bildirdi. Ayaklarda bahar temizliğinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Podiatris Nazlı Ekici şöyle konuştu:
“Zarif bir açık ayakkabı içinde, güzel ayaklara sahip bir kadın gördüğümüz zaman özeniyor, hiçbir zaman onunkiler gibi ayaklara sahip olamayacağımızı düşünüyoruz. Oysa düzenli bir bakımla biz de ayaklarımızı kusursuzlaştırabiliriz. Yaz aylarında kadınların en çok dikkat etmesi gereken bölgelerin başında ayaklar gelir. Çünkü özellikle son yıllarda moda olan açık ayakkabılardan gün ışığına kavuşan ayaklar, hiç dikkat çekmedikleri kadar dikkat çeker hale geldiler. Topukları törpülenmiş, tırnakları fazla iddialı olmayan bir renk oje ile ojelenmiş, kremlenmiş en çirkin ayak bile temizliği ve bakımı sayesinde insana güzel görünebilir.
Güzel ayaklı bir kadın düşünün. Ne giyse yakışıyor; topuklu, topuksuz, kalın bantlı, ince bantlı, parlak, mat, renkli, siyah. Ayakları çok güzel olmamasına rağmen sanki dünyadaki en güzel ayak gibi duruyor. Nedeni sorulduğunda yanıtı çok basit; düzenli yapılan doğru medikal bakım. Güzel ayak diye bir şey yok. Önemli olan ayağın bakımlı olması. En güzel ayak bile, bakımsızlıktan çirkinleşebilir. Kadınlar ‘ayaklarım çirkin’ diye bir şey yapmadan oturacaklarına kendileri de bir şeyler yapabilirler. Tırnak boyunu orantılı tutabilir, düzenli uygun kremler uygulaması yapabilir. Ayrıca masaj. Nasıl sırtımızın masaja ihtiyacı oluyorsa, ayaklarımızın da var. Ve bu ihmal edilmemeli."
Podomania Ayak Sağlığı Merkezi olarak Adana’da Atatürk Caddesi Sular Mevkii Gar Apartmanı’nda, Mersin’de İnönü Mahallesi 1403 Sokak Durukan Apartmanı’nda, İskenderun’da ise Ziya Gökalp Caddesi No 36’da faaliyet gösterdiklerini ve merkezlerini ziyaret eden tüm kadınların en iyi şekilde ayak sağlığına kavuşacaklarını iddia eden Nazlı Ekici yanlış adreslerde yapılan, herkesin bakım diye yaptırdığı pedikürün de aslında çok yanlış olduğuna dikkat çekti.
Ekici, ayakların asla suya sokulmadan yapılmasını bunun da tıbbı bakım (kuru sistem) denilen medikal bakımdan geçtiğini altını çizdi. Yaza girerken herkesi medikal bakıma davet eden Ekici, medikal bakımın doğru eller tarafından yapılmazsa faydadan çok sorun yaratabileceğini de sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim