Ahşaba Hayat Verdiler Ahşaba Hayat Verdiler
Ağaçtan bademe benzer meyvelerin bir kısmını toplayıp ziraatçılara gösterdim diyen Uslu, "Bana çok nadir görünen bir olaydır. Çiçek zamanı kanatlıların badem ağacındaki çiçeklerden getirdikleri döllenme dediğimiz olay olduğunu söylediler" dedi.

ABAŞ; "BADEM DEĞİL ERİK CEP HASTALIĞI"
Mut ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Levent Abaş, "Bu olay eriklerde çok nadir görülen cep hastalığıdır. Çok yağış ve nem olan bölgelerde meyveler deforme olur. Şekli ve rengi bozulur. Normal büyüklüğünü kaybeder, uzun, yassı veya normalden çok daha büyük bir durum alır. İçlerinde ekseriye çekirdek bulunmaz. Meyve eti gevrek yapılıdır. Tadı ve rengi bozuktur. Renk önceleri sarımsı sonradan grimsi ve kahverengi olur ve nihayet esmerleşerek kurur ve dökülür" dedi.

Bu hastalıkla ilgili mücadele hakkında da bilgi veren Abaş, "Ağaç üzerinde kalan ve yere dökülen hasta meyveler toplanıp yok edilmeli, kuruyan dalcıklar temizlenerek yakılmalıdır. Çok yağış ve nemli geçen havalarda tomurcuklar kabardığı sırada açılmadan önce ve ikinci ilaçlama ise çiçek yaprakları takriben yüzde 80 dökülünce bordo bulamacı veya bakırlı preparatlar ilaçlamalarda kullanılmalıdır" dedi.

Editör: TE Bilişim