12 milyon lira heyecanı 12 milyon lira heyecanı
 Sivas’ın Kangal ilçesinde, düz lise mezunu olmasına rağmen İmam Hatip Lisesi’nin fark derslerini dışarıdan vererek imam olmayı başaran Sabit Koç, iki yıldır ilçeye bağlı Deliktaş köyünde görev yapıyor. 
1977 Sivas merkeze bağlı Hanlı köyünde doğan Sabit Koç, 1994 yılında Sivas Lisesi’nden mezun oldu. Okul sonrası çeşitli işlerde okula devam edemeyen Koç, aradan geçen 11 yıldan sonra 2005 yılında Açık Öğretim Lisesi’ne yazıldı. Üç yıl sonra buradan imam hatip fark derslerini de veren Sabit Koç, imam hatip diplomasını almayı başardı. Daha sonra ilçeye bağlı Bektaş köyünde bir yıl vekil imamlık yapan Koç, iki yıl önce yapılan imamlık sınavını da başarıyla kazanıp kadrolu imam olarak Deliktaş köyüne atandı. Gerek daha önce vekil olarak görev yaptığı Bektaş köyü gerekse şimdiki görev yeri olan Deliktaş köyünde gayret ve çalışkanlığıyla dikkat çeken Sabit Koç, sadece cami ile değil köyün ve köy halkının hemen her işiyle ilgilenerek kısa sürede herkesin takdirini kazanmayı başardı.
İmamlık kadrosunu aldıktan sonra işin peşini bırakmayan Koç, şimdi de İlahiyat Fakültesi’ni dışarıdan okuyarak fakülte mezunu olmayı amaçlıyor. Koç, azim ve kararlılıkla çalışıldığında başarılamayacak hiç bir şeyin olmadığını ifade etti.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim