Lisedeki maç kanlı bitti Lisedeki maç kanlı bitti
Olay, saat 09.30 sıralarında merkez Seyhan İlçesi'nin Dikili Mevkii'nden geçen Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait sulama kanalında meydana geldi. 15 metre genişliğinde 4 metre yüksekliğinde su bulunan kanalın kenarından geçenler akıntıyla sürüklenen otomobili görüp durumu polise bildirdi, ardından da içinde canlı olabileceğini düşünerek kurtarma çalışmasına başladı. 
ARAÇ 1 KİLOMETRE SÜRÜKLENDİ 

Şiddetli akıntı yüzünden yaklaşık 1 kilometre sürüklenen otomobilin camları kapalı olduğu için içinde hareketsiz haldeki baba ile kızı çıkarmak mümkün olmadı. Kısa sürede olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ile dalgıç polisler, otomobildekileri kurtarmak için çalışma başlattı. Otomobilin camını balta ile kıran Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Sualtı Grup Amirliği'nin dalgıç polisleri, arka koltuktaki Ayşenur Kunduracı'yı çıkardı. Akıntı nedeniyle güçlükle çalışan dalgıçlar, küçük kızı vatandaşların yardımıyla kıyıya ulaştırdı. Ardından da baba İbrahim Kunduracı otomobilden çıkardı. 

BEYİNDE HASAR İHTİMALİ YÜKSEK 

Vatandaşların da yardımıyla kurtarılan baba ile kızı, can simidine yerleştirilip karşı kıyıya çekildi. İtfaiye ve polis ekiplerince çıkartılan baba ile kızı ambulansla Özel Medline Hastanesi'ne götürüldü. Yaklaşık 20 dakika su altında oksijensiz kaldığı belirlenen baba ile kızının duran kalbi yaklaşık 1 saat süren müdahale ile yeniden çalıştırıldı. Yoğun bakıma alınan baba ile kızının oksijensiz kalmaları nedeniyle beyinlerinde hasar oluşma ihtimalinin yüksek olduğu, hayati tehlikelerinin devam ettiği bildirildi.

İlk anda otomobilde 2 kişi daha olduğu söylense de, yapılan çalışmalara rağmen başka bir kişiye ulaşılamadı. İbrahim Kunduracı yönetimindeki otomobilin kanala nerede ve nasıl uçtuğu ise araştırılıyor.
Editör: TE Bilişim