Bakan mehmet Şimşek batmanda fakir bir aileye misafir oldu Bakan mehmet Şimşek batmanda fakir bir aileye misafir oldu
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin'in Erdemli ilçesinde, Özel Erdemli Yıldırımhan İbrahim Gül İlköğretim Okulu’nun yeni binasının açılış programına katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Bakan Çağlayan, ülkede taş üstüne taş koyanın başının üstünde yeri olduğunu belirterek, "Bildiğiniz gibi eğitim sisteminde adeta bir devrim yaptık, bunun adı 4+4+4. Ve bu konuda 4+4+4 eğitim sistemi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti üzerine, milletimiz üzerine konulmuş olan vesayetleri kaldıran önemli bir yasa olmuştur. Hayırlı uğurlu olsun bu yasamız" diye konuştu.

Yasa ile artık Kur’an-i Kerim öğrenmek isteyenlerin bunun eğitimini okullarda alabileceğini ifade eden Çağlayan, "Bu yasa ile artık bundan sonra Hz. Peygamber Efendimizin hayatını ve Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek isteyenler, gidip bunun eğitimini okulda alacaklar. Böyle bir imkanı, böyle bir fırsatı tanıdık. Bundan dolayı son derece mutluyuz" dedi.

Yeni teşvik sistemine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla yeni bir madde konulduğunu dile getiren Çağlayan, "Şimdi Türkiye’nin çok okula ihtiyacı olacak. Okula ihtiyacı olduğu bu ortamda özel sektörümüzün bundan böyle yapacağı yatırımlarda dedik ki; özel sektörümüzden ilk, orta ve lise yapmak isteyen iş adamlarımıza eğer okul yaptırırlarsa, bu okuldan dolayı teşvik belgesi vereceğiz. Teşvik belgesi ile okulu yaptırmak isteyen kardeşimiz, şirketlerinin birçok kazancından birçok faaliyetinden elde etmiş olduğu kazancının, altını çizerek söylüyorum, yüzde 40’ını devlete vergi olarak ödemeyecek, yaptırdığı okula sayacak. Böylelikle özel sektörümüz devlete vereceği verginin yerine, biz ona diyoruz ki arkadaşlar; vergini verme, git okul yaptır. Bu şekilde artık ciddi bir okul hamlesini başlatıyoruz. İsterse yanında çalıştırdığı işçileri için sosyal güvenlik işveren payını devlet karşılayacak" ifadelerini kullandı.



Çağlayan konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Hayatımın hiçbir döneminde ben bir gün okula giderken yeni bir defter, yeni bir kitap yüzü göremedim. Babama Allah rahmet etsin; memurdu. 7 nüfuslu bir ailenin 5 kardeşin ortancası olan ben, ya ağabeylerimden isterdim, ya da gidip Ankara’da 2. el kitap satan kırtasiyelerden kitap alır bunlarla eğitim görürdüm. Bu gün şükürler olsun; artık çocuklarımızın ailelerine bizim yaşamış olduğumuz sıkıntıları evvel Allah yaşatmıyoruz. Öyle bir devletimiz var ki, öyle bir hükümetimiz var ki defteri, kitabı çocuklarımıza ders yılı başında bir armağan olarak çocuklarımızın sıralarının üzerine bırakıyor. Bunların hepsi çocuklarımıza helali hoş olsun. Artık baktık, gelişen Türkiye'ye bu da yakışmıyor.


Çocuklarımızın sırtına ağır defter ve kitapları yükleyerek okula göndermiyoruz. Sayın Başbakanımızın önderliğinde cumhuriyet tarihinin en büyük devrimini yapıyoruz, en büyük açılımını yapıyoruz. Artık çocuklarımızın yanında defter kitap değil, tablet bilgisayarlar olacak. Bu gün Amerika'da, İngiltere'de ne varsa benim ülkemin çocukları ve gençleri ona sahip olacaklar. Ve İnşallah bu yıldan itibaren uygulamaya başlıyoruz. Benim gencime bu yakışır. Benim ülkeme bu yakışır. Çünkü biz ülkemizin daha fazla büyümesini, daha fazla büyümesini ve dünyada söz sahibi olmasını istiyoruz. Bizim geleceğimiz, bugünkü çocuklarımız. En kaliteli okullarda, en kaliteli eğitim hizmetlerini, en kaliteli ders araç gereçlerini alabilsin istiyoruz."

Cihan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mustafa Cerit ise, "Erdemli Yıldırımhan İlköğretim Okulumuz, 1997 yılından bu yana Erdemli’de hizmet veriyor. Bugün ise yeni binasının açılışını hep birlikte yapıyoruz. Biz burada vatan ve millet aşığı çocuklar yetiştirmek için tüm gücümüzle gayret gösteriyoruz. Okulumuz Erdemli’nin erdemli insanlarına artık yeni binasında daha modern ve daha iyi bir eğitim imkanı sunacaktır" dedi.

Editör: TE Bilişim