Köprü ve Otoyol Gişeleri Kalkıyor Köprü ve Otoyol Gişeleri Kalkıyor
Bakan Yıldırım, Amasya’da köprülü kavşak açılışı yaptı. Amasya merkez Ziyaret beldesinde yapımı tamamlanan köprülü kavşak açılışında yaptığı konuşmasında duble yolların önemine değinen Yıldırım, “Gece demeden gündüz demeden yol yapıyoruz, milletin yolunuz açıyoruz. Aşık Veysel ne güzel söylemiş, ‘Uzun ince bir yoldayım, gidiyoruz gündüz gece’. Merhum eğer yaşasaydı herhalde bu türküsünü, bu dizelerini artık farklı şekilde söylerdi. Nasıl söylerdi? Uzun duble yoldayım, gidiyorum gündüz gece. Uzun bir yoldayız” diye konuştu.

Türkiye genelinde 14 bin kilometresi sıcak asfalt olmak üzere 21 bin 600 kilometre uzunluğunda bölünmüş yol olduğunu ve şehirlerin birbiriyle bölünmüş yollarla bağlandığını belirten Yıldırım, “3 yıl içinde ta Edirne’den Kars’a kadar yolun tamamını, İpek Yolu’nu bölünmüş yol yaptık, Büyük bir kısmını da sıcak asfaltla kapladık” şeklinde konuştu.

Ziyaret Belediye Başkanı A. Kemal Dayıoğlu'nun Türk bayrağı görünümlü kirazları ikram ettiği Yıldırım, Ziyaret İlköğretim Okulu Mehteran Takımı’nın konser verdiği törende beraberindekilerle birlikte açılış kurdelesini kesti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından şehirde sürdürülen çalışmaların hızla ilerlediğini anlatan Amasya Valisi A. Celil Öz de Ziyaret beldesindeki köprülü kavşak çalışmalarının 11.2 milyon liraya mal olduğunu kaydetti.

Beraberinde Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan ve TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ile birlikte ziyaret ettiği Amasya Valiliği’nde Vali A. Celil Öz, AK Parti Amasya Milletvekili Dr. Avni Erdemir ve Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir tarafından karşılanan Yıldırım, kendisine ikram edilen kirazları kendi elleriyle programını izleyen basın mensuplarına dağıttı.





Editör: TE Bilişim