Köprü ve Otoyol Gişeleri Kalkıyor Köprü ve Otoyol Gişeleri Kalkıyor
Çeşme Sheraton Otel'de düzenlenen açılış törenine Bakan Yıldırım’ın yanı sıra İzmir Valisi Cahit Kıraç, Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, AK Partili eski bakanlardan Kürşat Tüzmen, AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay ile özel sektör temsilcileri katıldı.

Bakan Binali Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, PTT'nin müthiş bir değişimi yaşadığını ve hizmeti yaygınlaştırma yelpazesini genişlettiğini söyledi. Yer ve kişi gözetmeden hizmeti vatandaşa sağlayan PTT'nin Türkiye'nin en büyük finansal kuruluşu olduğunu ifade eden Bakan Yıldırım, "Türkiye’nin bütçesinin yarısına yakın bir kısmı burada devir daim oluyor. Şu anda PTT 5-6 kurumla iş yaparken, 181 ayrı kurumla iş yapar hale geldi.

215 farklı hizmet kalemlerinde vatandaşa doğrudan yönelik işler yapıyor. Bu gelişimin hacmini en iyi değerlendirmenin şekli PTT 2003 yılında aylık 2,7 milyon işlem yaparken, şu anda ayda 24 milyon işlem yapıyor” diye konuştu.




EN KABADAYI BANKANIN ŞUBE SAYISI 400’Ü GEÇMEZ

PTT’nin özel sektörde para kazanma amacının dışında çalışan bir kurum olduğunu ifade eden Yıldırım, PTT’nin kendi öz kaynakları ile yaptığı yatırımların 15 kat arttığını hatırlattı. Bakan Yıldırım, “Özel sektör gibi çok para kazanmak için yapmıyorlar. Kurumlarına inandıkları ve güvendikleri için bunu yapıyorlar. Önemli olan bu duyguyu vermektir. Ben burada ülkemizin her köşesinde vatandaşımıza canla başla hizmet eden bu hizmet ordusunun, ülkemizin güvercinlerine teşekkür ediyorum.

PTT bugün 4 bin 59 iş yerine ulaşmış. En kabadayı bankanın şubesi 300-400’ü geçmez. 1342 hizmet noktasında PTT’den başka hiçbiri yok. Devletin görevi vatandaşı nerede yaşarsa yaşasın, ister kırsalda, ister şehirde hizmeti aynı kalitede ona ulaştırmaktır. İşte PTT evrensel hizmet vererek bunu yapıyor. Her zaman her şart altında kazanan değil, hem kazanan hem de sorumluluğunu yerine getiren kuruluşlara ihtiyacımız var” dedi.

e-PTTAVM ile ticaret sektöründe 2015 yılında Türkiye’de en büyük işlem hacmine sahip ilk 3 e-ticaret sitesi içinde yer almak ve 2023 yılına kadar Avrupa’nın ilk 10’u arasında olmayı hedeflediklerini ifade eden PTT Genel Müdürü Osman Tural ise, ulaştırmada atılım içine girdiklerini söyledi. Tural, "Biz PTT olarak diğerleri ile yarıştığımız gibi kalmamanın çalışması içindeyiz. 2008 yılında stratejik planımızı hazırladık. 2013’e, hatta 2050’ye kadar uygulamaya koyacağımız 100 proje bu planda hazır. Burada yapmaya çalıştığımız şey farklı bir uygulama getirmek istedik” ifadelerini kullandı.

Bir alışveriş merkezinde olması gereken her şeyin sistem içerisinde yer aldığını ifade eden Tural, şöyle konuştu:
“Ayrıca 3 boyutlu olmasının avantajlarından yararlanmak için müşteri temsilcisine kadar siz kendi avatarınızı seçebiliyorsunuz. Yapmış olduğunuz alışverişe arkadaşlarınızı davet edebiliyorsunuz. Şu anda 51 anlaşma yaptık, bunlardan 36 tanesi İzmir’deki KOBİ’lerimiz bu anlaşmaya davet oldular. Bizde yer almak isteyen KOBİ’lere siteyi hazır bir şekilde kurarak vereceğiz. Bunu da Sayın Bakanımızın talimatıyla yerine getireceğiz." Konuşmaların ardından avatar sistemi ile e-PTTAVM’nin açılış kurdelesini kesen Bakan Yıldırım, alışveriş yapan ilk müşteri oldu. Bin 732 TL’ye bilgisayar satın alan Bakan Yıldırım, kısa süreliğine pazarlık yaptı.


Editör: TE Bilişim